Huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke landelijke organisatie. Zij doen uitspraak bij geschillen tussen huurder en verhuurder. Bijvoorbeeld over de huurprijs, het onderhoud en servicekosten. Neem altijd eerst contact met ons op. Wij willen het probleem graag samen met u oplossen. Komen we er niet uit? Dan kunt u de huurcommissie inschakelen.

Veel gevraagd over Huurcommissie

Met welke geschillen kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Algemeen

Bent u het niet eens met de huurprijs of het onderhoud van uw woning. Of bent u het niet eens met servicekosten of kosten voor energievoorzieningen? En komen wij er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem.

Als u een geschil indient bij de Huurcommissie dan zijn daar kosten aan verbonden. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Op de website van de Huurcommissie vindt u alle informatie.

Ik heb een vrije sector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht?

Algemeen

De Huurcommissie kan alleen in de eerste 6 maanden van uw huurcontract de huurprijs en de onderhoudsstaat van de woning voor u controleren. Dit heet een 'toets aanvangshuurprijs'. Meer informatie vindt u op de website van de Huurcommissie.