Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestrijden.

Veel gevraagd over Ongedierte

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

Algemeen

​Als u last heeft van ongedierte moet u de bestrijding zelf regelen. Wij komen hiervoor niet langs.

Ongedierte komt vaak af op etensresten. Houd uw woning schoon en laat geen eten rondslingeren. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken.

Bij tuincentrum en bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Blijft u last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf.

Voor welk ongedierte mag ik jullie bellen?

Algemeen

Als u last heeft van kakkerlakken, naaktslakken, houtworm of boktor in de woning kunt u contact met ons opnemen voor de bestrijding. Bij ander ongedierte is de bestrijding van ongedierte uw eigen verantwoordelijkheid.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

Belt u ons. Een collega van ons bekijkt de situatie. Als het mogelijk is bestrijden wij het ongedierte.

Ik heb veel last van vliegen. Wat kan ik doen?

Algemeen

De vliegen die u heeft zijn klustervliegen. Deze vliegen zitten in grote groepen bij elkaar.

Er is weinig tegen de vliegen te doen. Zodra de temperatuur overdag lager dan 15 graden is gaan ze dood. Klustervliegen in de algemene ruimtes worden door de schoonmakers opgeruimd.

Wat kan ik doen aan vlooien in mijn woning?

Algemeen

U kunt de vlooien bestrijden met middelen die u koopt bij tuincentrum of bouwmarkt. De bestrijding moet u zelf regelen. Woont u korter dan 6 weken in uw woning? Dan kunt u ons bellen, wij zorgen voor de bestrijding.

Wat kan ik doen aan het wespennest in of aan mijn woning?

Algemeen

Het wespenseizoen is tussen april en september/oktober. In de wintermaanden sterft het wespennest.
Het verwijderen van het wespennest moet u zelf regelen. Zit het wespennest in de spouw of onder dakpannen waar u zelf niet bij kunt? Bel of mail ons dan.

Wat kan ik doen aan het wespennest in mijn tuin?

Algemeen

Het verwijderen van het wespennest moet u zelf regelen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Algemeen

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning. Muizen kunnen schade veroorzaken aan uw woning en voedselvoorraad. Ook kunnen ze ziektes veroorzaken.

Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Het bestrijden van muizen is uw eigen verantwoordelijkheid.

Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken.

Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Ook zijn er ultrasone muizenverjagers. Die apparaten verdrijven de muizen met geluid.

Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Hoe voorkom ik mieren?

Algemeen

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Hoe voorkom ik slakken in mijn woning?

Algemeen

Probeer te bedenken waar de slakken vandaan komen. Dicht alle gaten en kieren in de woning met kit. Slakken komen op vocht af, ventileer ruimtes om ze minder vochtig te maken. Bij tuincentra en bouwmarkten kunt u bestrijdingsmiddelen kopen.

Wat kan ik doen aan naaktslakken in mijn woning?

Algemeen

Heeft u tientallen naaktslakken in uw woning? Bel dan met ons.

Wat kan ik doen aan een bijen in/rondom mijn woning?

Algemeen

Bijen zijn beschermd. U kunt een imker vragen de bijen op te halen. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse bijenhouders

Ik heb last van broedende vogels/vogelnesten. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden mogen wij geen verstorende werkzaamheden aan de woning doen.

Uitzondering is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kunt u ons bellen.

Heeft u last van een nest buiten het broedseizoen? Neem dan contact met ons op.

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Algemeen

Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Het is dus van belang om ze direct te bestrijden. Dit moet u zelf regelen.

Ze komen vaak af op voedingsmiddelen, sluit die goed af en houdt uw keuken schoon.

Ratten planten zich snel voort en kunnen een plaag vormen. We raden u aan contact op te nemen met een ongediertebestrijder of uw gemeente.

Wat zijn kakkerlakken?

Algemeen

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, bruine insecten met lange voelsprieten. Kakkerlakken verspreiden ziektes en bacteriën. Daarom is het belangrijk dat kakkerlakken zo snel mogelijk worden bestreden. U kunt ons bellen, dan zetten wij de bestrijding in gang.

Wat kan ik doen aan de kakkerlakken in mijn woning?

Algemeen

Kakkerlakken planten zich snel voort. Daardoor kan er een plaag ontstaan die mogelijk gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Om die reden bent u verplicht contact met ons op te nemen wanneer u een kakkerlak ziet. Wij zetten dan de bestrijding in gang.

Wat kan ik doen aan de grasvliegjes in mijn woning?

Algemeen

In het najaar zijn grasvliegjes een bekend verschijnsel, met name bij flats. De enige oplossing is opzuigen met een stofzuiger. De vliegjes leven niet langer dan een week en gaan daarna dood.

Wat kan ik doen aan de motmuggen in mijn woning?

Algemeen

Motmuggen kunnen een signaal zijn voor een rioolprobleem. Belt u met ons, dan komt een inspecteur langs om te kijken of dit het geval is.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. ​De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen bij tuincentrum en bouwmarkt te koop. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes.

Ik denk dat er een steenmarter in mijn huis zit. Kunnen jullie die weghalen?

Algemeen

De steenmarter is een beschermde diersoort. Wij mogen ze niet vangen of doden.

Als de steenmarter alleen geluid maakt doen wij niets. Beschadigt de steenmarter de woning? Bel dan met ons. Dan komt een collega langs om te kijken of wij de marter kunnen wegjagen met een apparaat dat hoge tonen verspreidt.