Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Wij plannen een afspraak voor het ondertekenen van uw huurovereenkomst en het opleveren van uw nieuwe woning.

Veel gevraagd over Starten met huren

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

U pint het bedrag in de woning als u de sleutels van ons krijgt.

Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering pint u de eerste verhuurnota en tekent u de huurovereenkomst in de nieuwe woning. Daarna krijgt u de sleutels.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering loopt onze woninginspecteur samen met u door de woning. Hij noteert bijzonderheden in een opleverrapport. Ook maakt hij afspraken met u over mogelijke nog uit te voeren werkzaamheden.

U betaalt de eerste verhuurnota per PIN in de woning. Daarna tekent u de huurovereenkomst en krijgt u de sleutels van de woning.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de oplevering van mijn woning. Kan de oplevering verzet worden?

Soms kan de oplevering later plaatsvinden. Dan moet er wel ruimte zijn in de agenda van de woninginspecteur. Het naar voren verplaatsen van de afspraak kan niet. Wij hebben de sleutels dan nog niet of er wordt nog gewerkt.

U kunt ook familie of een kennis machtigen. Die kan dan namens u de huurovereenkomst tekenen en de sleutels ontvangen. Gebruik daarvoor deze volmacht. Die persoon moet zich ook legitimeren.

De ingangsdatum van de huurovereenkomst en de huurbetaling veranderen niet. 

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Ja, dat kan. U kunt ons bellen of mailen, dan sturen wij u die toe.

De afmetingen op een plattegrond kunnen afwijken van de echte situatie. Meet u zelf de woning na voor u gordijnen, vloerbedekking en andere zaken bestelt.

Ik ben vergeten de meterstanden door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie de beginstanden voor mij?

Ja, die vindt u op het sleuteluitgifteformulier. Die heeft u bij de oplevering van de woninginspecteur gekregen. Kunt u het formulier niet vinden? Bel dan met ons.

Ik kreeg een woning toegewezen. Hoe gaat het nu verder?

Gefeliciteerd! U ontvangt een bevestiging van de toewijzing via e-mail of per post. In de bevestiging staat ook wanneer de oplevering is.

U krijgt de sleutels in de woning. Hier ondertekent u ook de huurovereenkomst.

De eerste huur pint u in de woning.

Ik heb een woning toegewezen gekregen, maar nu wil ik de woning toch niet accepteren. Wat nu?

Er zijn 2 situaties mogelijk:

1. Heeft u de huurovereenkomst nog niet ondertekend? Dan kunt u de woning alsnog afzeggen. We gaan dan op zoek naar een nieuwe huurder, dat kost tijd. Staat de woning een tijd(je) leeg door uw weigering na acceptatie? Dan brengen wij deze kosten bij u in rekening. U behoudt wel uw inschrijfduur.

2. Heeft u de huurovereenkomst al ondertekend? Dan gelden de regels voor een huuropzegging en verliest u uw inschrijfduur.

Weet u zeker dat u de woning niet wilt gaan huren? Stuur dan de verklaring weigering na acceptatie met spoed aan ons op.

Voor hoe lang is een huurovereenkomst?

U gaat een huurovereenkomst aan voor onbepaalde tijd. Er is geen einddatum. Soms is er een afwijkende termijn, bijvoorbeeld bij bedrijfsruimtes

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is.

U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. U wordt dan ingeschreven in de basisadministratie van die gemeente (GBA).

U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door en vermeld 'retour afzender'. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Meer vragen (7)