Verbruikskosten

In een aantal woongebouwen is de verwarming/elektriciteit/water centraal geregeld. Dit betekent dat u niet zelf een leverancier kunt kiezen.

Veel gevraagd over Verbruikskosten

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit en/of water. Aan wie betaal ik het voorschot?

Algemeen

U betaalt het voorschotbedrag aan ons via de servicekosten. Dit is niet altijd zo. Woont u in een VvE-complex? Dan betaalt u uw voorschot meestal via ista.

Ik maak me zorgen over het betalen van de huur. Wat kan ik doen?

Algemeen

Heeft u éénmalig problemen met het betalen van de huur? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kijken we wat er mogelijk is. Een kleine achterstand is makkelijker op te lossen dan een hoge schuld.

Als u denkt dat het u niet lukt om elke maand uw huur op tijd te betalen. Neem dan contact op met één van onderstaande organisaties. Wij werken veel met hun samen. Voor meer informatie: klik op onderstaande linkjes

Gemeente Zwolle

Gemeente Kampen

Gemeente Oldebroek

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming. Van wie krijg ik de afrekening van warmte over het jaar 2022? En wanneer?

Algemeen

Betaalde u vorig jaar uw voorschot aan ista? En woont u niet in een VvE-complex? 
U heeft de afrekening over het jaar 2022 uiterlijk 31 maart 2023 van Unica en ista ontvangen. De afrekening is op basis van de vastgestelde tarieven per 1 januari 2022. Kijk hiervoor op de site van Unica/deltaWonen  Heeft u geen afrekening ontvangen? Neem dan contact op met ista via telefoonnummer 010 24 55 700

Betaalde u vorig jaar uw voorschot aan ons?
Dan krijgt u voor 1 juli 2023 van ons de afrekening over het jaar 2022.

Als u moet bijbetalen, dan is het verstandig om uw voorschot te verhogen. Ga naar Mijn deltaWonen om dit te regelen. Heeft u geen Mijn deltaWonen account? Maak hier uw account aan om uw zaken snel en makkelijk te regelen. 
Wij beoordelen uw verzoek. U krijgt van ons bericht of wij akkoord gaan. Als dit zo is, hoort u ook per wanneer de aanpassing ingaat.

Lukt het online echt niet? Bel dan met ons op 038 851 02 00 of stuur een mail naar info@deltawonen.nl.

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit. Geldt hiervoor ook een vergoeding via de overheid?

Algemeen

Voor blokaansluitingen van verwarming en elektriciteit wordt een vergoeding geregeld. De overheid is nog bezig met de uitwerking. Als de plannen definitief zijn en duidelijk is hoe wij dit moeten regelen, dan leest u de werkwijze op onze website.

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming. Wat zijn de energieprijzen vanaf 1 januari 2023?

Algemeen

We hebben een variabel contract afgesloten. Dat betekent dat de hoogte van de gasprijs wisselt. Hierdoor kunnen we u helaas niet vertellen met welk tarief uw jaarafrekening van 2023 wordt berekend. Dit weten we pas na afloop van dat jaar.

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit en/of water. Kan ik zelf een leverancier kiezen?

Algemeen

Nee, dit kan niet. Er is 1 aansluiting, daarom is het centraal geregeld. 

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit en ik heb uitleesbare meters. Kan ik mijn verbruik in de gaten houden?

Algemeen

Heeft u op afstand uitleesbare  meters van ista? Ga dan naar de website van ista en kies voor ‘registreren als nieuwe gebruiker’. Vul daarna alle velden in om zelf een account aan te maken. Klik hier voor meer informatie.
Lukt het aanmelden niet? Neem dan contact op met de klantenservice van Ista via telefoonnummer 010 245 57 00.

Heeft u op afstand uitleesbare meters van Techem? Stuur een e-mail naar info@deltawonen.nl. Wij vragen Techem u informatie en inloggegevens toe te sturen.

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit met meters van ista of Techem. Hoe werkt dit systeem?

Algemeen

Heeft u meters van ista? Kijkt u hier voor meer informatie.

Heeft u meters van Techem? Kijkt u hier voor meer informatie.

Ik woon in een woongebouw met blokaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit en/of water. Hoe kan ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

Algemeen

U kunt hiervoor een verzoek indienen via Mijn deltaWonen. Heeft u geen Mijn deltaWonen account? Maak hier uw account aan om uw zaken snel en makkelijk te regelen.

Lukt het online echt niet? Bel dan met ons op 038 851 02 00 of stuur een mail naar info@deltawonen.nl

Wij beoordelen uw verzoek. U krijgt van ons bericht of wij akkoord gaan. Als dit zo is, hoort u ook per wanneer de aanpassing ingaat.