Huur opzeggen

U kunt de huur eenvoudig opzeggen via deze website. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. U ziet deze in uw huurovereenkomst. U kunt ook via de telefoon of per brief opzeggen.

U kunt uw huuropzegging ook eerder dan een maand van tevoren opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren. En de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Nadat wij uw huuropzegging ontvangen hebben bellen wij met u. We plannen dan samen de voor- en eindinspectie. De voorinspectie is binnen 5 dagen nadat uw opzegging binnen is. Als het erg druk is kan het later worden. De eindinspectie is op de laatste huurdag.

Wilt u het direct regelen? Klik dan HIERVeel gevraagd over Huur opzeggen

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus.

Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan een werkdag voor of na die datum.

Soms is er een andere opzegtermijn. Bijvoorbeeld na een woningruil of bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren. En de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. 1 Van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Is uw situatie als volgt?

  • De huuroverenkomst staat op beide namen.
  • U bent getrouwd.
  • U heeft een geregistreerd partnerschap.
  • U heeft een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar.

Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Komt u er samen niet uit? Dan kan de rechter een uitspraak doen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft.

Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen.

Hoe zeg ik mijn huur op?

Algemeen

U kunt het opzeggen van uw woning, garage of parkeerplaats online regelen. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een brief sturen, met ons bellen, of een afspraak maken om langs te komen.

Online regelen? Klik dan HIER.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen.

Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur in te vullen, allebei te ondertekenen en naar ons op te sturen of mailen. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Mijn echtgenoot/ geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. U kunt het formulier huuropzegging wettelijke medehuur ingeval van overlijden aan ons opsturen. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op 1 naam. In het formulier leest u welke papieren wij van u nodig hebben.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

U kunt het opzeggen van een woning, garage of parkeerplaats online regelen. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een brief sturen, met ons bellen, of een afspraak maken om langs te komen.

Online regelen? Klik dan HIER

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder en (eventuele) medehuurder die op de huurovereenkomst staan kunnen opzeggen. 

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Algemeen

U ontvangt binnen 1 week een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

Algemeen

U kunt de huuropzegging per aangetekende brief aan ons sturen. Kijk in de huurovereenkomst wat de opzegtermijn is.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. Op de einddatum moet de garage/parkeerplaats leeg en bezemschoon zijn.

U levert de sleutels de dag na de einddatum van uw huurovereenkomst voor 8.00 uur ’s ochtends in.

U kunt de sleutels, in een gesloten envelop, in de brievenbus bij ons kantoor doen. In Zwolle is het adres Veerallee 30, in Kampen is dat Oudestraat 216D. Zet uw naam en het adres op de envelop!

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Algemeen

Nee, helaas kan de einddatum niet verzet worden. Een huuropzegging is definitief. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen.

Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder.

U kunt dit aanvragen door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur ingeval van overlijden in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u moet inleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen.

Is dit niet duidelijk, bel ons dan.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik een formulier huuropzegging wettelijke medehuurder of samenhuur opgestuurd naar jullie. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

U hoort binnen 14 dagen of wij uw opzegging goedkeuren. Keuren wij uw opzegging goed? Dan ontvangt u hier een schriftelijke bevestiging van en passen wij met in achtneming van de wettelijke opzegtermijn de naamstelling van de huurovereenkomst aan.

Als wij uw opzegging niet goedkeuren, dan ontvangt u van ons een schriftelijke afwijzing met daarin de reden.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer komt mijn woning op de Woningzoeker of Huren Noord Veluwe?

Algemeen

Vaak komt uw woning enkele dagen na de voorinspectie op de Woningzoeker of www.hurennoordveluwe.nl

Wordt uw woning gerenoveerd, verkocht of gaat de woning naar een bijzondere doelgroep? Dan wordt uw woning later, of niet geadverteerd.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Algemeen

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.

Ik ga de huur opzeggen en verhuizen. Mijn kinderen willen hier blijven wonen, kan dat?

Algemeen

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zij kunnen de huurovereenkomst niet op naam krijgen en moeten de woning ook verlaten.

Ik lees in de huuropzegging dat jullie mijn e-mailadres en telefoonnummer doorgeven aan de nieuwe huurder. Ik wil dat niet. Hoe voorkom ik dat dit doorgegeven wordt?

Algemeen

Belt u met ons vóór of direct nadat u de huuropzegging aan ons verstuurd heeft.