Sleutels inleveren

Als u gaat verhuizen levert u de sleutels in bij de woninginspecteur. Dit doet u op de laatste dag van de huur tijdens de eindinspectie. De woninginspecteur kijkt tijdens de eindinspectie of u de woning netjes en volgens afspraak achterlaat.

Veel gevraagd over Sleutels inleveren

Hoe lever ik mijn sleutels in?

U levert de sleutels in de woning in op de laatste huurdag. Op een tijd die u afspreekt met de woninginspecteur. De binnendeur, raam- en kastsleutels laat u achter in de deuren en ramen van de woning.

Levert u de sleutels niet op tijd in? Dan zijn de extra kosten voor uw rekening. U ziet deze op de eindafrekening.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de eindinspectie. Wat kan ik doen?

U kunt proberen iemand te machtigen. Vul daarvoor de volmacht in. De gemachtigde levert het formulier in bij de woninginspecteur. Ook moet hij/zij zich legitimeren. 

Kan er echt niemand aanwezig zijn? U kunt de sleutels inleveren op ons kantoor. Doe dit minimaal 1 dag voor de eindinspectie. U ontvangt per post een uitgewerkt eindinspectierapport. Daarop staan eventuele reparatiekosten.

Ik heb de huur opgezegd. Ik kan de sleutels niet op tijd inleveren. Wat nu?

We rekenen er op dat u op de afgesproken dag de sleutels inlevert. Wij maken afspraken met nieuwe huurders en die willen we nakomen. Lukt het u door omstandigheden toch niet? Belt u dan met ons.

Ik heb mijn huur opgezegd en er ontbreken sleutels. Wat nu?

De kosten van de ontbrekende sleutels brengen wij u in rekening. U ziet deze op de eindafrekening.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Dat is helaas niet mogelijk. U moet de woning leeg en schoon achterlaten. Meer informatie leest u in de folder Huur opzeggen.