Reageren op een huurwoning in de gemeente Oldebroek

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in de gemeente Oldebroek? Reageer dan op nieuw woningaanbod op de website www.hurennoordveluwe.nl. Hier vindt u dagelijks nieuw aanbod. Om te kunnen reageren heeft u een inschrijving als woningzoekende nodig.

Veel gevraagd over Reageren op een huurwoning in de gemeente Oldebroek

Moet ik iedere dag het woningaanbod op Huren Noord-Veluwe bekijken?

Algemeen

Iedere dag kunnen er woningen aangeboden worden op de website van www.hurennoordveluwe.nl. Deze woningen staan er 5 dagen op. Houd de website dus goed in de gaten.


Lukt dat niet of heeft u speciale woonwensen? Maak een zoekprofiel aan, dan krijgt u bericht als een woning van uw voorkeur geadverteerd wordt (tipbericht).

Wat is een blokkade op Huren Noord-Veluwe?

Algemeen

Uw inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd worden. Bijvoorbeeld als u niet reageerde op een woningaanbieding of u een woning weigert bij loting.

Een blokkade is meestal tijdelijk en zichtbaar bij uw inschrijving. Kijk voor meer informatie op www.hurennoordveluwe.nl.

Wanneer komen de woningen op de website van Huren Noord-Veluwe?

Algemeen

Iedere dag kunnen er woningen aangeboden worden op de website van www.hurennoordveluwe.nl. Deze  woningen staan 5 dagen op de website. Houd de website dus goed in de gaten.

Garages komen op vrijdag om 12.00 uur op www.hurennoordveluwe.nl.

Hoe reageer ik op beschikbare woningen in Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Staat u ingeschreven op www.hurennoordveluwe.nl en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u maximaal 2 actieve reacties hebben.

Ziet u een woning waar u liever op reageert? Verwijder van 1 van de reacties. U kunt daarna reageren op de woning van uw voorkeur. Als een advertentie sluit, kunt u weer een nieuwe reactie plaatsen.

Ik reageer op een woning op de website van Huren Noord-Veluwe en ik krijg de melding 'U kunt niet op deze woning reageren'. Hoe kan dat?

Algemeen

Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Staan uw inkomensgegevens en aantal meeverhuizende personen goed bij uw inschrijving? Dan reageert u op een woning die niet past bij uw situatie.

Ook als u niet aan andere voorwaarden voldoet die bij een woning horen krijgt u een melding. Bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een seniorenwoning wilt reageren.

Wat is een tipbericht in Huren Noord-Veluwe?

Algemeen

Dat is een e-mail die u krijgt als er een woning op www.hurennoordveluwe.nl komt die aan uw zoekprofiel voldoet. Dat zoekprofiel stelt u zelf in via Mijn overzicht.

Wat is een zoekprofiel in Huren Noord-Veluwe?

Algemeen

Met een zoekprofiel geeft u aan wat voor woning u zoekt. U kunt aangeven of u een tipbericht wilt ontvangen. Voldoet een woning aan uw zoekprofiel in www.hurennoordveluwe.nl? Dan krijgt u een e-mail. 

Veel wensen in het zoekprofiel? Dan maakt u minder kans op een woning. Vult u bijvoorbeeld 4 slaapkamers in? Dan krijgt u geen tipbericht als er een woning met 3 slaapkamers en een zolder vrij komt. U ziet die woning dan ook niet op uw persoonlijke pagina op de website.

Heeft u interesse in de woning? Reageer dan op de advertentie.

Hoe lang moet ik wachten tot ik in Wezep/Hattemerbroek een huurwoning krijg?

Algemeen

Dat is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van bijvoorbeeld inschrijfduur, in welke straat u wilt wonen of welk type woning u zoekt. Meer informatie ziet u bij 'Onlangs verhuurd' op www.hurennoordveluwe.nl. Hier staat met hoeveel inschrijfduur een bepaald type woning in welke plaats is toegewezen.

In het lotingmodel geldt de inschrijfduur niet. Daarin wordt geloot en maakt iedereen evenveel kans.

 

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u actief woningzoekende bent adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. U kunt deze kosteloos opvragen bij de Belastingdienst via:

De website van de Belastingdienst. 

  • Inloggen op Mijn Belastingdienst (opent een nieuw venster).
  • U logt in met uw DigiD-codes.
  • Klik op ‘mijn gegevens’.
  • Klik op ‘inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken’.
  • Klik daana op ‘inkomensverklaring opvragen’ bij het jaar waarvoor u een inkomensverklaring wilt.
  • Er opent een pdf. Die u kunt opslaan of afdrukken.

Of via:

Het gratis telefoonnummer 0800 05 43. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat u de verklaring binnen heeft. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) nummer bij de hand. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identiteitsbewijs.

Ik huur een woning van jullie. Wat zijn de gevolgen van passend toewijzen voor mij?

Algemeen

Voor u verandert er niets. Passend toewijzen geldt alleen voor nieuwe verhuringen. Gaat u op zoek naar een andere woning? Dan krijgt u te maken met passend toewijzen.

Wat is passend toewijzen?

Algemeen

Sinds 1 januari 2016 zijn wij wettelijk verplicht om woningen passend toe te wijzen. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet 'past' bij de huurprijs.

Zo voorkomen we dat mensen met de laagste inkomens in te dure huurwoningen gaan wonen.

Wat betekent passend toewijzen voor mij?

Algemeen

Als u op zoek bent naar een woning, dan komt u niet in aanmerking voor elke huurwoning. Bij het toewijzen van een woning kijken we naar het totale inkomen van alle meeverhuizende personen. Kinderen niet meegerekend. Dit noemen wij verzamelinkomen. 

We kijken ook naar de grootte van uw huishouden. Dat zijn alle verhuizende personen, ook kinderen.

  • Uw kinderen tellen mee als zij bij u wonen. Ook als dat een deel van de week of maand is.
  • Bent u zwanger? Dan telt het kind niet mee voor de huishoudgrootte.

 Dit samen bepaalt op welke woningen u kunt reageren.

Mijn huidige inkomen is (veel) hoger dan wat er op de inkomensverklaring van de Belastingdienst staat. Mag ik nu reageren op een duurdere woning?

Algemeen

Ja, u kunt reageren op duurdere woningen. Vul bij uw inschrijving op de website uw huidige inkomen in. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, hogere inkomen. Dat inkomen moet natuurlijk wel passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Krijgt u een woningaanbieding? Dan moet u het inkomen aantonen met loonstroken en de inkomensverklaring van de Belastingdienst.

Mijn huidige inkomen is (veel) lager dan wat op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een goedkopere woning?

Algemeen

Ja, u kunt reageren op goedkopere woningen. Zorg dat uw huidige inkomen juist ingevuld is bij uw inschrijving op de website.

Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, verlaagde inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen dat uw inkomen lager is. Dat kan bijvoorbeeld met een loonstrook. Het inkomen moet dan natuurlijk passend zijn bij de woning waarop u reageert.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Mag ik reageren op een duurdere huurwoning?

Algemeen

Uw eigen vermogen of spaargeld is al meegeteld in uw verzamelinkomen van de Belastingdienst. Dat inkomen is bepalend op welke woningen u kunt reageren. Meer info vindt u op de Woningzoeker.

Ik zie een woning in Wezep/Hattemerbroek leeg staan, kan ik daar wonen?

Algemeen

Alle woningen verhuren wij via www.hurennoordveluwe.nl. Soms staat een woning wat langer leeg, dat heeft meestal te maken met onderhoud. Het kan ook zijn dat we de woning gaan verkopen.

Ik heb medische beperkingen en moet naar een aangepaste woning Wezep/Hattemberbroek. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Belt u hiervoor met het Sociaal Team (afdeling WMO) van de gemeente Oldebroek, telefoonnummer 0525 63 83 33.

Ik zoek een woning in Wezep/Hattemerbroek. Waar kan ik zien wat het energielabel is?

Algemeen

In de advertentie op www.hurennoordveluwe.nl staat bij de woning wat het energielabel is.