Mijn huurwoning kopen

Een klein deel van onze huurwoningen verkopen wij.  U krijgt als zittende huurder van ons een brief als dat kan. U kunt dan aangeven dat u uw woning wilt kopen. Dan laten wij uw woning taxeren en hoort u van ons wat de woning kost. Wilt u niet kopen? Dan verandert er niets, u blijft gewoon huren.

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Algemeen

Wij kunnen voor u nakijken of uw woning geselecteerd is voor verkoop. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Nadat u ons laat weten dat u wilt kopen, geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijk taxateur. De taxateur belt u om een afspraak te maken voor de taxatie.

Als het taxatierapport bij ons binnen is, krijgt u een schriftelijke aanbieding van ons met de vaste koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar.

Wilt u de woning kopen? Dan maken wij de koopovereenkomst voor u op. Dit is ook het moment om de financiering te regelen.

Besluit u de woning toch niet te kopen of krijgt u de financiering niet rond? Dan brengen wij € 50,00 in rekening als tegemoetkoming in de taxatiekosten.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen.

Om de 2 of 3 jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en financiële analyses welke woningen we verkopen. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft.

Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan, wij helpen u graag.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

Algemeen

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Algemeen

Nee, dat kan niet. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.