Urgentie gemeente Oldebroek

In het geval van een levensbedreigende of levensontwrichtende situatie kunt u mogelijk urgentie krijgen in de gemeente Oldebroek. In dit geval moet de situatie waarvoor u urgentie aanvraagt buiten uw eigen verantwoordelijkheid zijn ontstaan. Ook vragen wij u aan te tonen dat u er alles aan deed om het probleem zelf op te lossen. Denkt u dat u aanmerking komt? Leg uw situatie dan uit en stuur ons een e-mail.

Veel gevraagd over Urgentie gemeente Oldebroek

Kan ik urgentie aanvragen voor een huurwoning in Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Is er sprake van een levensbedreigende of levensontwrichtende situatie? Is dat buiten uw eigen verantwoordelijkheid gebeurd en deed u er alles aan om het probleem zelf op te lossen? Dan komt u misschien in aanmerking voor urgentie. Denkt u daarvoor in aanmerking te komen? Leg uw situatie dan uit en stuur een e-mail naar info@deltawonen.nl.

Op www.hurennoordveluwe.nl staat meer informatie.

Ik heb een nieuwe baan in de regio Noord Veluwe. Krijg ik voorrang op een woning?

Algemeen

Nee, er is geen voorrangsregeling voor mensen die in dat werkgebied werken. U kunt zich inschrijven als woningzoekende op www.hurennoordveluwe.nl. Kijkt u naar de mogelijkheden in het lotingmodel.

Wat kost een urgentieaanvraag voor een woning in Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Het aanvragen van een urgentie is gratis.

Ik ben zwanger, heb ik recht op een grotere woning in Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Nee, u heeft geen recht op een grotere woning. U kunt zich inschrijven als woningzoekende voor een grotere woning op www.hurennoordveluwe.nl. Kijkt u naar de mogelijkheden van het lotingmodel.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning in Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Het maakt niet uit waar of hoe (huur of koop) u woont. U kunt zich altijd inschrijven als woningzoekende op www.hurennoordveluwe.nl voor een huurwoning. Kijkt u naar de mogelijkheden in het lotingmodel.

 

Ik ben dakloos. Kan ik met spoed een woning in Wezep/Hattemerbroek krijgen?

Algemeen

Nee, u kunt terecht bij andere instellingen. Bij Iriszorg in Harderwijk (Thorbeckelaan 1) kunt u mogelijk terecht voor noodopvang. U kunt zich inschrijven als woningzoekende op www.hurennoordveluwe.nl. U krijgt geen urgentie. Kijkt u naar de mogelijkheden van het lotingmodel.

Kan ik urgentie aanvragen op medische gronden voor Wezep/Hattemerbroek?

Algemeen

Woont u in een woning die niet meer geschikt is omdat u medische beperkingen heeft? En heeft u daarom met spoed een andere woning nodig?

Meldt u zich dan bij het Sociaal Team van de gemeente 0525 638 333. Zij beoordelen of uw woning aangepast kan worden of dat verhuizen de beste oplossing is. Als volgens hen verhuizen de beste oplossing is krijgt u van hen een schriftelijke verklaring.

Zodra u die heeft kunt u met ons bellen om urgentie aan te vragen. Het Sociaal Team verstrekt dus geen urgentie.

Ik ben mantelzorger in de gemeente Oldebroek. Kan ik voorrang krijgen op woonruimte?

Algemeen

U kunt uw situatie aan ons voorleggen door een mail te sturen aan info@deltawonen.nl. Dan bekijken wij of u kans maakt om in aanmerking te komen voor urgentie.