Verhuiscoach

Bent u 55 jaar of ouder en woont u in een eengezinswoning van deltaWonen in de gemeente Oldebroek? Dan denkt u misschien na over verhuizen naar een kleinere woning. De verhuiscoach kan u helpen bij het vinden van een woning die beter bij u past.

Veel gevraagd over Verhuiscoach

Wat kan de verhuiscoach voor mij doen?

Algemeen

Verhuizen is best een stap. De verhuiscoach kan u er bij helpen door uw woonwensen in kaart te brengen. Ook bekijkt u samen het aanbod van woningen dat past bij uw woonwens.

U krijgt advies en ondersteuning over wat u zelf kunt doen om een andere woning te vinden en wat er bij verhuizen komt kijken. Huurt u een woning in de gemeente Oldebroek? Dan kijkt de verhuiscoach of u een verhuisvergoeding kunt krijgen.

Let op: om te verhuizen moet u ingeschreven staan bij www.hurennoordveluwe.nl of de Woningzoeker

De verhuiscoach is er voor mensen van 55 jaar of ouder die wonen in een eengezinswoning van deltaWonen.

Ik wil een gesprek met de verhuiscoach. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Bent u 55 jaar of ouder en woont u in een eengezinswoning van deltaWonen?

U kunt gratis een gesprek met 1 van onze verhuiscoaches aanvragen. Dat gesprek kan telefonisch of bij u thuis. Nodig gerust een familielid of iemand die u goed kent uit bij dit gesprek. U kunt een afspraak maken via verhuiscoach@deltawonen.nl. Of bel met nummer 038 851 02 00. Dan helpt ons Klantadvies u verder.

Ik wil graag verhuizen. Kan ik een verhuisvergoeding krijgen?

Algemeen

Bent u 55 jaar of ouder, huurt u in de gemeente Oldebroek een grote huurwoning en gaat u verhuizen naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u misschien een verhuisvergoeding krijgen van € 2.000,00. De verhuiscoach kan u er meer over vertellen.

Wat is een verhuisvergoeding?

Algemeen

De verhuisvergoeding is een regeling van provincie Gelderland. De verhuisvergoeding helpt huurders die 55 jaar of ouder zijn om te verhuizen naar een meer passende woning. Zo komen er woningen voor anderen vrij.

Als één huurder bijvoorbeeld uit een grote woning verhuist, komt er hiermee een huis vrij voor een gezin. Dit gezin laat misschien ook weer een kleinere woning achter voor jongeren of starters.