Flexwonen - Buitenbroeksweg Kampen

DeltaWonen gaat de komende 10 jaar minstens 900 nieuwe woningen bouwen in Kampen. Om snel woningen toe te kunnen voegen, willen we op verschillende plekken flexwoningen bouwen. Dit zijn sociale huurwoningen die voor een periode van 10 tot 15 jaar op een locatie komen te staan en die vervolgens ergens anders kunnen worden geplaatst. In 2024 willen we ongeveer 40 flexwoningen bouwen in Kampen.

Locatie Buitenbroeksweg
Op dit moment zijn we in gesprek met de gemeente Kampen over de locaties waar de flexwoningen komen. De eerste locatie die we onderzoeken, is de Buitenbroeksweg. De buurt is hierover geïnformeerd via een brief en tijdens inloopbijeenkomsten in mei. 

Tijdens de inloopbijeenkomsten hebben de gemeente Kampen en deltaWonen veel gesproken met bewoners en organisaties uit de buurt. Hierna heeft de gemeente een paar alternatieven uitgewerkt. Dit zijn de volgende:

  • Alternatief 1: 40 gestapelde flexwoningen
  • Alternatie 2: 28 rug-aan-rugwoningen
  • Alternatief 3: 28 rug-aan-rugwoningen en 2 woonwagenplekken

(In de zijbalk ziet u de afbeeldingen van de 3 alternatieven)

Tijdens de bijeenkomst van 19 juli hebben buurtbewoners gereageerd op de alternatieven. Die informatie gebruikt de gemeente voor het verder uitwerken van de plannen en voor het maken van een advies voor het college. In september 2023 neemt het college een besluit. 

Mensen die niet bij de bijeenkomst aanwezig konden zijn, kunnen tot 1 augustus alsnog aangeven welke alternatieven hun eerste en tweede voorkeur zijn. Hiervoor kunnen zij mailen naar flexwonen@kampen.nl 

Flexwoningen
De woningen zijn gemiddeld tussen de 30 en 50 vierkante meters. Het zijn zelfstandige woningen, dus elke woning heeft een eigen keuken en badkamer met toilet. Ze zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens.  Het zijn woningen van een goede kwaliteit. We letten er ook op dat ze er mooi uitzien. Zo bouwen we in korte tijd veel volwaardige woningen.

Vragen?
Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u ons bellen op 038 - 851 02 00 of een mail sturen aan info@deltawonen.nl