Kampen: Hanzewijk Noord

De Hanzewijk is een wijk dichtbij de binnenstad van Kampen. Sinds 1990 is de Hanzewijk in fases vernieuwd. De laatste stap is het afronden van centrumgebied Noord. Wij gaan ongeveer 63 sociale huurappartementen bouwen. Dit doen wij in het gebied tussen de Dr. Damstraat, het Hanzeplein, de Colijnlaan en wijkcentrum Reyersdam. Ook gaat de gemeente een nieuw schoolgebouw bouwen. Dit schoolgebouw is bedoeld voor de Dr. H. Bouwmanschool en Het Scala.

Plannen voor de bouw
De ontwerpen van de school en de appartementen sluiten zoveel mogelijk aan bij het zuidelijke deel van het centrum met winkels en appartementen.

Informatiebijeenkomsten voor bewoners
Van eind 2021 tot de zomer van 2022 organiseert de gemeente Kampen een aantal informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn voor omwonenden, bedrijven en organisaties in de buurt en andere belanghebbenden. Het doel van deze bijeenkomsten is om iedereen zo goed mogelijk te informeren en te betrekken bij de plannen. 

Het project
In totaal komen er ongeveer 63 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen. Het ene gebouw heeft 4 etages, het andere gebouw heeft voor een deel 4 en 5 etages. Op de begane grond zijn bergingen. De 3-kamerappartementen hebben 2 slaapkamers. De 2 woongebouwen sluiten aan op de bestaande bouw ernaast. We houden voldoende ruimte open voor het groen. De parkeerplaatsen voor de appartementen liggen op het Hanzeplein.

De appartementengebouwen zijn losmaakbaar. Dat betekent dat een deel van de woningen bij sloop hergebruikt kan worden. Ook passen we veel circulaire toepassingen toe. Circulair betekent dat we oud materiaal hergebruiken. Ook kijken we of er sloopafval van de dr. H. Boumanschool kunnen hergebruiken in het nieuwe appartementengebouw.

Planning
De bouw van de appartementen start voor de zomer van 2023. De bouw duurt ongeveer één jaar. De bouw van het nieuwe schoolgebouw start begin 2023. De oplevering van het schoolgebouw en de openbare ruimte staan gepland voor eind 2023.

Wie is de aannemer
Voor dit project gaat Janssen de Jong Oost uit Hengelo aan de slag. Zij werken samen met LSKVDD het ontwerp uit. Daarna gaan zij het appartementengebouw voor ons realiseren.

Verhuurinformatie

De appartementen bieden wij op een later moment aan via de Woningzoeker. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de appartementen.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie