Kampen: Rozenstraat/Anjerstraat

Het project Anjerstraat – Rozenstraat ligt in het Bregittenkwartier. Dit is 1 van de buurten aan de rand van de binnenstad van Kampen. In de Anjerstraat en Rozenstraat staan duplexwoningen uit de jaren ’50. Deze woningen zijn erg verouderd en van slechte kwaliteit. Daarom gaan wij deze woningen slopen. We gaan de materialen die vrijkomen, hergebruiken. De 44 te slopen woningen liggen aan de Anjerstraat 13 t/m 23-I en de Rozenstraat 9 t/m 23-I. Er komen ongeveer 31 nieuwe ruimere woningen voor terug. 
Samen met de gemeente Kampen zorgen we dat we meer woningen toevoegen dan slopen in Kampen. 

Circulair slopen
New Horizon gaat de sloopwerkzaamheden voor deltaWonen uitvoeren. New Horizon is gespecialiseerd in circulair slopen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk materialen gaan hergebruiken voor de bouw van de nieuwe woningen of voor ander gebruik.

Eerst verwijderen zij het asbest. Vanaf januari 2022 gaan zij de woningen slopen.

Informeren van de bewoners
Wij informeren buurtbewoners met een brief wanneer er iets te melden is. De omwonenden zijn geïnformeerd over de sloop. Zij zullen ook voorafgaand en tijdens de bouw geïnformeerd worden over de werkzaamheden.

Het project
In totaal komen er 31 nieuwbouwwoningen aan de Anjerstraat en Rozenstraat.

Rozenstraat
De woningen aan de Rozenstraat hebben een kleine buitenruimte met fietsenberging achter de woning. Aan de Rozenstraat komen 2 typen woningen: 
- 16 eengezinswoningen met een woonkamer en keuken op de begane grond, 2 slaapkamers en een badkamer op de verdieping en een zolder
- 3 levensloopbestendige woningen met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. 

Anjerstraat
Aan de Anjerstraat komen ook 2 typen woningen:
- Op de begane grond komen 4 benedenwoningen met een woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers en een ruime stadstuin
- De 8 bovenwoningen hebben op de 1e etage een woonkamer, keuken en balkon. Op de 2e etage hebben de woningen 2 slaapkamers, een badkamer en berging.

Alle woningen hebben een fietsenberging die is gelegen aan het achterpad achter de woningen langs.

Planning
De sloop is inmiddels gestart. De sloopwerkzaamheden zijn begin april afgerond. Door archeologisch onderzoek kan de start van bouw niet eerder beginnen dan najaar 2022. De bouw duurt ongeveer 1 jaar. De oplevering is in najaar 2023. 

Verhuurinformatie

De appartementen bieden wij op een later moment aan via de Woningzoeker. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de appartementen.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Huurprijzen
De verwachting is dat de huurprijzen variëren tussen circa 633,- en 763,- exclusief servicekosten (prijspeil januari 2022).

Locatie