Kampen: Stationskwartier (32 appartementen)

Het Stationskwartier in Kampen ligt op steenworpafstand van Station Kampen-Zuid. Daar is ook een winkelcentrum met onder andere een Albert Heijn en Kruidvat. Vanuit het Stationskwartier is de autoweg N50 snel en makkelijk te bereiken.

Met dit nieuwbouwproject 'Van Tuinenstaete' realiseren we 32 appartementen verspreid over 3 verdiepingen. Op de verdiepingen komen 9 appartementen. Op de begane grond komen 5 appartementen. Daar tussen komen de bergingen.

Het complex bestaat uit 2 geschakelde bouwblokken. De rechtervleugel bestaat op dit moment uit 32 huurappartementen, de linkervleugel uit 16 koopwoningen. Voor deze woningen komt een VvE (Vereniging van Eigenaars). De 2 vleugels zijn met een gemeenschappelijke entree met lift en trappenhuis verbonden. Achter het appartementengebouw is een openbaar parkeerterrein in beheer van de gemeente. 

Het gebouw ligt aan de Burgemeester Van Tuinenplein.

Appartementen 
We bouwen 32 appartementen in 4 woonlagen. Er komen 2-slaapkamer appartementen met een balkon of terras. Alle appartementen hebben een eigen fietsenberging. In deze berging kun je een elektrische fiets opladen.

Duurzaamheid
We bouwen gasloos. Het Duco systeem Box-Eco verwarmt de woningen. Dit is in combinatie met het all-electric pakket. De woningen worden voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren. De badkamer krijgt een elektrische radiator. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en vloerverwarming. Dit draagt allemaal bij aan een verbetering van het milieu.

Planning
We zijn inmiddels met de bouw gestart. De oplevering van de appartementen is in maart 2022 gepland.

Verhuurinformatie

De appartementen en woningen zijn inmiddels verhuurd.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Doorstromers
Om het aanbod van huurwoningen te vergroten, wordt een deel van de woningen met voorrang aangeboden aan doorstromers van 55 jaar of ouder.

Wanneer bent u doorstromer?
Als u 55 jaar of ouder bent en een eengezinswoning leeg achterlaat in de Kampen. Deze zelfstandige woning huurt u van deltaWonen. De woning moet daarnaast weer door ons verhuurd worden voor onbepaalde tijd.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.