Kampen: Stationskwartier (32 appartementen)

Het Stationskwartier in Kampen ligt op steenworpafstand van Station Kampen-Zuid. Daar is ook een winkelcentrum met onder andere een Albert Heijn en Kruidvat. Vanuit het Stationskwartier is de autoweg N50 snel en makkelijk te bereiken.

Met dit nieuwbouwproject 'Van Tuinenstaete' realiseren we 32 appartementen verspreid over 3 verdiepingen. Op de verdiepingen komen 9 appartementen. Op de begane grond komen 5 appartementen. Daar tussen komen de bergingen.

Het complex bestaat uit twee geschakelde bouwblokken. De rechtervleugel bestaat momenteel uit 32 huurappartementen, de linkervleugel uit 16 koopwoningen. Voor deze woningen komt een VvE (Vereniging van Eigenaars). De twee vleugels zijn met elkaar verbonden door middel van een gemeenschappelijke entree met lift en trappenhuis. Achter het appartementengebouw is een openbaar parkeerterrein in beheer van de gemeente. 

Het gebouw is gelegen aan de Burgemeester Van Tuinenplein.

Appartementen 
Er worden 32 appartementen gebouwd in 4 woonlagen. Er komen 2-slaapkamer appartementen met een balkon of terras. Alle appartementen hebben een eigen fietsenberging waar een elektrische fiets opgeladen kan worden.

Duurzaamheid
We bouwen gasloos. Het verwarmen gaat door middel van het Duco systeem Box-Eco. Dit is in combinatie met het all-electric pakket. De woningen worden voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren. De badkamer wordt voorzien van een elektrische radiator. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en vloerverwarming. Dit draagt allemaal bij aan een verbetering van het milieu.

Planning
We zijn inmiddels met de bouw gestart. Oplevering van de appartementen is medio 2022 gepland.

Verhuurinformatie

De appartementen en woningen bieden wij op een later moment aan via de Woningzoeker. De huurprijs komt tussen € 633 en € 750 (prijspeil 2021) te liggen. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de appartementen.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.