Zwolle: Breezicht Wierde

Samen met bouwbedrijf Ufkes bouwen we in Breezicht Wierde (Stadshagen, Zwolle) 35 Nul Op de Meter-woningen. De woningen worden allemaal zeer energiezuinig en krijgen energie-opwekkende en besparende voorzieningen. Denk hierbij aan:

  •  Voor het stroomverbruik plaatsen we zonnepanelen.
  • Voor de energiebesparende maatregelen worden de woningen zeer goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, zodat er zo min mogelijk warmte (energie) verloren gaat.
  • De woningen zijn gasloos. Voor het verwarmen van de woningen en het warme water wordt gebruik gemaakt van een lucht warmtepomp met boiler.
  • De woningen op de begane grond en eerste verdieping worden voorzien van vloerverwarming.
  • Voor de ventilatie in de woningen wordt een Warmte Terug Win unit (WTW) geplaatst. Deze zorgt voor het afvoeren en verversen van de lucht in de woning.
  • De kozijnen, ramen en deuren worden voorzien van zonwerende HR+++ tripple glas (driedubbel).

DeltaWonen gaat met deze energiezuinige NOM-woningen verder dan de huidige BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die nu geldt. In verband met de stikstof uitstoot neemt de aannemer allerlei maatregelen om te voldoen aan de eisen.  

Wat voor woningen bouwen we?
Van de 35 woningen bouwen we 25 sociale huurwoningen en 10 middel dure huurwoningen. De 10 middel dure huurwoningen zijn voor huurders die niet voor de sociale huurwoningen in aanmerking komen. 

De eengezinswoningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder. De technische installaties zitten op zolder.

Ligging van de wijk
De Paltrokmolen, Bovenkruier en Monniksmolen liggen in de wijk Breezicht Noord ten Westen van de Millingerplas in Stadshagen te Zwolle. In Stadshagen woont u op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum van de Stadshagen en Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en snelweg.

Planning
De bouw is inmiddels gestart. De oplevering van de woningen vindt naar verwachting in het voorjaar van 2023 plaats. 

De Woningzoeker
U kunt reageren op deze woningen door de volgende stappen te volgen:

  • Schrijf u in op de website van de Woningzoeker.
  • Maak een zoekprofiel aan via Mijn pagina. In het zoekprofiel geeft u aan wat voor soort woning u zoekt.
  • Geef via ‘Mijn pagina’ aan dat u een Tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt.
  • Klik op de woning en reageer op de Woningzoeker. Elke woning heeft een reactieperiode van 1 week.

Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

De woningen wijzen wij passend toe. Wilt u naar een sociale huurwoning verhuizen? Dan mag u alleen een woning huren die bij uw inkomen past. U leest meer over passend toewijzen op de Woningzoeker

Locatie