Zwolle: Tippe Stadshagen

Ligging van de wijk
De Oetbertinkstraat ligt in de wijk De Tippe, aan de westkant van de wijk Stadshagen. U woont hier op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum Stadshagen en van de wijk Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en met de snelweg.

Het project
Samen met bouwbedrijf Plegt-Vos bouwen we in De Tippe 29 Nul Op de Meter-woningen (NOM-woningen). De woningen worden allemaal zeer energiezuinig. Ze krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen, zoals vloer,- spouw- en dakisolatie en zonnepanelen.  De woningen worden luchtdicht, zodat er zo min mogelijk energie (warmte) verloren gaat.

De woningen worden grotendeels gemaakt door middel van houtskeletbouw: de vloeren (met uitzondering van de begane grond) en wanden zijn van hout gemaakt. 

Daarnaast zijn de woningen gasloos. Voor het verwarmen en het warme water wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp met boiler. Op de begane grond en eerste verdieping ligt vloerverwarming.

Bij een gemiddeld gebruik heeft u in de toekomst geen hoge energierekening. Meer uitleg? Bekijk het filmpje hieronder.

Wat voor woningen bouwen we?
We bouwen 29 eengezinswoningen. De woningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder bereikbaar met een vaste trap. De berging bevindt zich op de kopse kant van de woningen (zie situatietekening).

De woningen liggen rondom een gemeenschappelijk middenterrein. Dit terrein is voorzien van een wadi. Dit is een verdiept gedeelte in het terrein waar overtollig regenwater op natuurlijke wijze wegzakt.

Houtskeletbouw: goed voor het milieu
De keuze voor houtskeletbouw is gebaseerd op het feit dat deltaWonen meer circulair en minder milieubelastend wil bouwen. De woningen worden compleet voorbereid in de fabriek en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit is beter voor het milieu. Houtskeletbouw is duurzaam en de gebruikte materialen zijn recyclebaar (opnieuw te gebruiken). We gebruiken niet alleen hout voor de buitenzijde, maar ook binnen in de woningen: de dragende binnenwanden (de wanden met de buren) en de vloeren zijn van massief hout. Ook de dunnere binnenwanden bestaan uit een houten frame, afgewerkt met gipsplaten. Het speciale aan deze woningen is dat de dragende binnenwanden en plafonds in houtlook worden opgeleverd. U ziet hout in zijn puurste vorm. Voor de afwerking en inrichting zijn aparte spelregels, die u vooraf verteld worden. 
De buitengevels zijn geïsoleerd.  Ze worden afgewerkt met hout (rabatdelen) of met minerale steenstrips. De kap op de woning is ook geïsoleerd en van hout.
Het enige onderdeel in de woning dat niet van hout is, is de begane grondvloer – dit is een geïsoleerde betonnen plaat. Als afwerklaag komt er wel een cementdekvloer op de begane grond en verdiepingen.

Let op: de volgende foto's zijn gemaakt tijdens de bouw. Ze zijn bedoeld om een indruk te geven van hoe de houten wanden en plafonds eruit zien in de woning. De woningen worden nog verder afgewerkt.

      

     

Voor wie zijn de woningen bedoeld?
De woningen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder. De woningen zijn alleen beschikbaar voor huishoudens van twee of meer personen.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
De EPV is een bedrag dat u als huurder aan deltaWonen betaalt voor uw energiezuinige woning. Deze vergoeding mogen wij vragen voor de kosten die wij hiervoor maken. U krijgt hiervoor een comfortabele en duurzame woning. De vergoeding bepalen wij op basis van gebruiksoppervlakte van de woning. Voor deze woningen is het bedrag vastgesteld op € 93,46 per maand. Klik hier voor meer informatie

Informatie over gebruik van de woning
Als u een woning krijgt toegewezen, krijgt u van de organisatie Woonsupportplus meer informatie over het gebruik van de woning. U kunt dan bij de aanschaf van spullen rekening houden met de adviezen. Op deze manier maakt u zo goed mogelijk gebruik van de woning en dit heeft positieve invloed op uw elektraverbruik.

Zelf aangebrachte voorzieningen
Houd er rekening mee dat zelf aangebrachte voorzieningen niet altijd mogelijk zijn. Dit komt door de eisen die gesteld worden aan een NOM-woning.

Planning
De bouw van de woningen is inmiddels gestart. De verwachte oplevering is in het voorjaar van 2023. 

Verhuurinformatie
De woningen bieden wij dinsdag 21 maart 2023 vanaf 12.00 uur aan via de Woningzoeker

Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen, zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.

Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden. 

Voorrang doorstromers
Om het aanbod van huurwoningen te vergroten, wordt een deel van de woningen met voorrang aangeboden aan doorstromers. Welke voorwaarden hiervoor gelden, leest u in de advertentie. 

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen op de Woningzoeker.

Locatie