Zwolle: Tippe Stadshagen

In de Zwolse wijk De Tippe (Stadshagen) bouwt deltaWonen 29 eengezinswoningen aan de Oetbertinkstraat. De woningen zijn Nul op de Meter, ook wel NOM genoemd. Dit betekent dat de woningen allemaal zeer energiezuinig worden en energie-opwekkende en besparende voorzieningen krijgen, zoals vloer,- spouw- en dakisolatie en zonnepanelen. Er wordt net zoveel energie opgewekt als dat er gemiddeld verbruikt wordt. Bij een gemiddeld verbruik heeft u in de toekomst geen hoge energielasten.

Daarnaast zijn de woningen goed geïsoleerd en hebben vloerverwarming. Ook zijn de woningen gasloos en hebben een warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het warme water.

In verband met de stikstof uitstoot neemt de aannemer allerlei maatregelen om te voldoen aan de eisen.  

Wat voor woningen bouwen we?
DeltaWonen bouwt op deze locatie 29 eengezinswoningen voorzien van bergingen. De eengezinswoningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder. De technische installaties zitten op zolder. De woningen worden grotendeels gemaakt door middel van houtskeletbouw: de vloeren (met uitzondering van de begane grond) en wanden zijn van hout gemaakt. Uniek bij dit project is dan ook dat van enkele wanden en plafonds het zichtwerk blijft. U ziet dus hout in zijn puurste vorm. Voor de afwerking en inrichting gelden dan ook een aantal aparte spelregels die u vooraf verteld worden.

De woningen liggen rondom een gemeenschappelijk middenterrein. Deze is voorzien van een wadi. Dit is een verdiept gedeelte in het terrein waar overtollig regenwater op natuurlijke wijze wegvloeit.

Voor wie zijn de woningen?
De woningen zijn bestemd voor gezinnen. We bouwen 29 sociale huurwoningen.

Ligging van de wijk
De Oetbertinkstraat ligt in de wijk De Tippe aan de Westkant van Stadshagen te Zwolle. In Stadshagen woont u op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum van de Stadshagen en Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en de snelweg.

Planning
De bouw van de woningen is inmiddels gestart. De oplevering is in het voorjaar van 2023 gepland. Wilt u weten wanneer deze woningen op de Woningzoeker komen? Lees dan verder.

De Woningzoeker
U kunt reageren op deze woningen door de volgende stappen te volgen:

  • Schrijf u in op de website van de Woningzoeker.
  • Maak een zoekprofiel aan via Mijn pagina. In het zoekprofiel geeft u aan wat voor soort woning u zoekt.
  • Geef via ‘Mijn pagina’ aan dat u een Tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt.
  • Klik op de woning en reageer op de Woningzoeker. Elke woning heeft een reactieperiode van 1 week.

Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

De woningen wijzen wij passend toe. Wilt u naar een sociale huurwoning verhuizen? Dan mag u alleen een woning huren die bij uw inkomen past. U leest meer over passend toewijzen op de Woningzoeker

Locatie