Ben van Moerkerk

“Geluk is bijdragen aan het geluk van anderen. Geven is mooier dan ontvangen.”

Ben van Moerkerk – voorzitter auditcommissie rvc

Groei en geluk! Zo heet ons koersplan. Hoog tijd om de raad van commissarissen te vragen naar hun geluk. En wat doen ze eigenlijk in de raad?  

“Iedereen verdient een goede plek om te wonen en te werken. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Geluk is het kunnen bijdragen aan het geluk van anderen. Geven is mooier dan ontvangen. 

De belangrijkste rol van de commissaris is toezichthouden op de strategische koers en de uitvoering daarvan. Een commissaris is steeds meer betrokken bij en zichtbaar in een bedrijf. Dat maakt de rol zo boeiend!

Mijn natuurlijke houding is gericht op het behalen van resultaten met daadkracht en tempo. Dat past uitstekend bij deltaWonen. Wat daarbij hoort is een kritische houding en een rechte rug als het even niet gaat zoals verwacht. Ook dat past bij deltaWonen. Binnen de organisatie gaat het ook om het bieden van kansen en op een professionele manier het beste uit mensen halen.” 

Ben van Moerkerk is voorzitter van de auditcommissie en lid sinds 2014. Hij werkt als zelfstandig consultant en heeft verschillende toezichthoudende functies bij woningcorporaties, culturele instellingen en bedrijven.