Roland Takken

“Persoonlijk geluk mag nooit ten koste gaan van anderen”

Roland Takken; lid van raad van commissarissen en auditcommissie

Groei en geluk! Zo heet ons koersplan. Hoog tijd om de raad van commissarissen te vragen naar hun geluk. En wat doen ze eigenlijk in de raad?

“Geluk betekent voor mij goed in mijn vel zitten, zodat ik mij optimaal kan inzetten. Dat betekent ook: een veilige woonomgeving, plezier in mijn werk, een goede gezondheid en een stabiele en rustgevende thuissituatie. Uiteindelijk gaat het om een gezonde balans. Persoonlijk geluk mag nooit ten koste gaan van anderen. Daarom moet je ook oog hebben voor je omgeving.

Ik heb zelf veel ervaring in het bedrijfsleven. Ik wil deze kennis en ervaring graag inzetten voor maatschappelijke doelen.

De belangrijkste taak van een raad van commissarissen is uiteindelijk toezicht houden op het bestuur. Samen met de bestuurder (Evert Leideman) willen wij ervoor zorgen dat de organisatie optimaal presteert. Hierover geven we advies aan het bestuur.

Door mijn achtergrond bij verschillende grote bedrijven in binnen- en buitenland, kan ik bijdragen aan de adviesrol van de raad. Ik ben benoemd op advies van de huurders. Dat betekent dat ik als commissaris samenwerk met de bewonersraad van deltaWonen. Ik sta hierdoor dichtbij de huurders en dat maakt mijn rol extra interessant: Het zijn uiteindelijk de huurders waar het om draait.”

Roland Takken is lid van de Auditcommissie en is benoemd in de raad door de huurders. Sinds september 2017 is hij actief in de raad van commissarissen. In het dagelijks leven is hij managing Partner en CFO Kollektiv Ventures, YesPlease en Betty.