Sander Stiekema

“Geluk is dat ik me thuis voel in mijn leefomgeving”

Sander Stiekema – Commissaris in opleiding

Groei en geluk! Zo heet ons koersplan. Hoog tijd om de raad van commissarissen te vragen naar hun geluk. En wat doen ze eigenlijk in de raad?

“Geluk betekent voor mij dat ik mijzelf verder kan ontwikkelen maar ook dat ik een ander kan ondersteunen of helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Zo draag ik mijn steentje bij aan de maatschappij. Daardoor voel ik me gewaardeerd, om de dingen die ik doe. Geluk betekent ook dat ik me thuis voel in de omgeving waar ik leef; genieten kan van de dingen die voor mij speciaal zijn.

Ik zet mij in voor het doel van deltaWonen; namelijk dat er  betaalbare en goede woonruimte beschikbaar is en blijft. Deze woonruimte moet passen bij de wensen van de huurder. Belangrijke onderwerpen binnen de organisatie zijn: duurzaamheid, financieel verantwoord werken, goed werkgeverschap en maatschappelijke ontwikkelingen.

Als commissaris toets ik de beslissingen die deltaWonen maakt. Dragen deze bij aan de kerntaak van deltaWonen, als woningcorporatie? En zijn dit juiste beslissingen voor de lange termijn? Het moet bijdragen aan een stevige woningcorporatie.

Momenteel ben ik nog in opleiding. De opleidingsplek die de raad van commissarissen van deltaWonen mij biedt is een mooie kans om mijzelf de komende jaren op bestuurlijk en toezichthoudend niveau verder te ontwikkelen. Ik leer graag, ben toegankelijk, nuchter, breed- en oprecht geïnteresseerd. Met mijn achtergrond en persoonlijke eigenschappen hoop ik van toegevoegde waarde te zijn voor deltaWonen.”

Sander Stiekema is sinds 1 maart 2018 commissaris in opleiding bij de Raad van Commissarissen. In het dagelijks leven is hij Private Banker bij de ING en voorzitter van een VVE.