Raad van Kinderen

We dragen als woningcorporatie een belangrijk steentje bij aan de samenleving. We zetten in op sterke en toekomstbestendige wijken. Wijken waar mensen op een goede en duurzame manier met elkaar kunnen samenleven. Maar hoe gaan we dat doen? We willen beslissingen nemen die goed zijn voor de toekomst. Maar dit is een hele uitdaging.

Kinderen zijn creatief, oprecht en durven als geen ander steeds maar weer de ‘waarom’ vraag te stellen. Daarom wil deltaWonen graag met kinderen in gesprek.

Met de realisatie van een Raad van Kinderen voor deltaWonen vragen we Zwolse kinderen structureel met ons mee te denken over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Door samen te leren wint iedereen: kinderen leren meedenken over de wereld om hen heen en wij ontdekken onverwachte mogelijkheden en denkrichtingen. 

Eerste Raad van Kinderen
In januari 2019 installeerden we onze eerste Raad van Kinderen. Dit zijn de 25 kinderen van groep 8 van basisschool De Ark uit Zwolle.
We maakten filmpjes over de ervaringen van en met onze Raad van Kinderen:
Filmpje: Even voorstellen 
Filmpje: Bedrijfsbezoek 
Filmpje: Dialoogsessie
F
ilmpje: Wat gaan we met de adviezen doen?

Missing Chapter Foundation
De Missing Chapter Foundation is een stichting (ANBI) met expertise in kind-inclusie en dialoog tussen generaties. MCF is in 2009 opgericht door prinses Laurentien. De stichting helpt deltaWonen om kind-inclusie in de praktijk te brengen.