1e nul op de meter woningen in Wezep

Officiele bouwhandeling wethouder Oldebroek en adjunct directeur deltaWonen - Spoorlaan Wezep_1.jpg

Op maandag 26 maart verrichtten Martijn Sweitser, adjunct-directeur Klant & Wonen, deltaWonen en wethouder Westerbroek van de gemeente Oldebroek een officiële bouwhandeling aan de Spoorlaan in Wezep. Hier realiseert deltaWonen 12 eengezinswoningen, zogenaamde ‘nul op de meter’ woningen. De bouw is in januari 2018 gestart en de verwachting is dat de woningen juni 2018 worden opgeleverd.

“We investeren stevig in duurzaamheid in de gemeente Oldebroek. Zowel in bestaande bouw waar we energiemaatregelen toepassen als nu in de bouw van nieuwe woningen.  De oude woningen aan de Spoorlaan voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Nu komen er 12 comfortabele ‘nul op de meter’ woningen”, aldus Martijn Sweitser, Adjunct-directeur Klant & Wonen, deltaWonen.

Woningen
Voorheen stonden aan de Spoorlaan oude duplexwoningen. Deze zijn gesloopt. Nu komen op deze plek 12 eengezinswoningen. Dit worden 'nul op de meter' woningen. Er worden 2 types gebouwd. Het verschil zit in de breedtemaat van de woningen en het aantal slaapkamers. De woningen hebben allemaal tuingerichte woonkamers, 2 of 3 slaapkamers en een zolder. De achtertuin ligt op het westen en de voortuin op het oosten.

Nul op de meter
De woningen zijn zeer energiezuinig en worden volgens het principe van 'nul op de meter' gebouwd. Nul op de meter houdt in dat, met vooraf gestelde uitgangspunten, de energienota op nul zal uitkomen. Dit vraagt van de bewoner om zo min mogelijk energie te verbruiken. Als de bewoner meer energie verbruikt dan de woning opwekt, dan betaalt de bewoner bij voor het extra gebruik. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Terug naar overzicht