Brand Keersluis Zwolle

Vanochtend was er brand in ons wooncomplex aan de Keersluis in Zwolle. De brand werd snel geblust. Hierbij is gelukkig iedereen met alleen een flinke schrik vrijgekomen. Bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in de Nieuwe Haven. In de loop van de dag kunnen de meeste bewoners weer terug naar hun appartement. Voor bewoners van de appartementen met brandschade, wordt vervangende woonruimte gezocht.

Adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser: Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn de meeste bewoners met de schrik vrijgekomen. Mijn complimenten en dank voor de aandacht en zorg waarmee onze huurders zijn opgevangen door de Nieuwe Haven van IJsselheem. Door een goede samenwerking met de hulpverlenende partijen konden de meeste bewoners vanochtend weer terug naar hun woning. We hopen dat over een tijdje alle appartementen van de Keersluis weer bewoonbaar zijn.”

Goede opvang
Bewoners werden goed opgevangen en met regelmaat geïnformeerd. Er was veel begrip voor de situatie. Daardoor kon iedereen op een fijne manier tot rust komen.

Hoe nu verder?|
Het complex wordt op dit moment schoongemaakt en goed gelucht. Zo kunnen de meeste bewoners weer veilig in hun appartement terugkeren. De brand wordt nu onderzocht. De appartementen met brandschade zijn onbewoonbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer deze appartementen weer bewoonbaar zijn. Dit gaat zeker nog enige tijd duren. Voor deze bewoners is tijdelijke opvang gevonden.

Er is een informatienummer voor vragen
Hier vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Voor andere vragen kunnen bewoners, familieleden en/of andere mensen contact opnemen met het algemene telefoonnummer van deltaWonen: 038 851 02 00.

Terug naar overzicht