Burendag 2019: weer een groot succes!

Kans maken op  250 euro extra voor je burendag! Dat kon dit jaar en er werd volop gereageerd. Wat een mooie aanmeldingen kwamen binnen! We namen 23 september een kijkje bij de burendag in de Diezerpoort. Prachtige planten kregen een nieuwe plek in de straat, er werd volop gekletst onder genot van een kop koffie en er was een biljartdemonstratie. Initiatiefnemer Edwin vertelde aan adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser wat ze doen vandaag en nog belangrijker waarom: "Samenwonen in een buurt is een teamsport. We hebben 1 gezamenlijk doel en dat is fijn wonen! Je hoeft het niet alleen te doen, daarom doen wij het hier met elkaar!"

Benieuwd naar een terugblik? Kijk dan het filmpje

Niet alleen aan de Berkumstraat was een prachtige burendag. Ook aan de van Hallware in Zwolle Zuid werd burendag gevierd! Met als doel: elkaar ontmoeten en leuke dingen doen!Er was een groot dartbord van 3 meter hoog, je kon cakejes versieren, blikgooien en prijzen winnen. Als toppunt organiseerden de straatgenoten een bingo met leuke prijzen. De burendag werd ook dit jaar goed bezocht, ondanks de regen! Jaarlijks organiseert de straat een aantal activiteiten en projecten; dit staat op een groot informatiebord, zodat iedereen dit kan lezen. Wat een goed idee! Misschien een leuk plan voor uw straat of buurt?

Daarnaast hebben ze in Brunnepe druk geschilderd voor de speeltuin. Het was leuk, speels en gezellig. Weer of geen weer; met een zeil werd er een droge plek gecreëerd. Er was een houtkachel die zorgde voor warmte en waarop hete thee werd gemaakt. De speeltuin kreeg een mooie metamorfose en een hek tussen het voedselpark en de speeltuin is verwijderd; om zo voor meer samenhang te zorgen.

Niet alleen in Zwolle en Kampen, maar ook in Wezep was er een mooie burendag in de Hegebos. De dag begon met een fijne ontmoeting onder genot van taart, cake, koffie en thee. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken. De groenstroken in onze buurt zijn aangepakt en de schommel kreeg een make-over.  Samen hebben de buren daar wat kleine klusjes gedaan in de tuinen.  ’s Avonds werd er lekker gegeten en werden er spelletjes gespeeld.