CO2-uitstoot en gasverbruik

Energiedoel behaald: alle woningen hebben gemiddeld label B

De woningen van woningcorporatie deltaWonen hebben gemiddeld energielabel B. Daarmee is het doel dat de woningcorporaties en het Rijk afspraken in 2012, behaald! Vorige week sprong de teller op 5100 gerenoveerde woningen tot nu toe. Daarmee hebben we ons doel eerder gehaald dan gepland.

Lange weg
In 2012 begon deltaWonen aan de lange weg van de renovaties. “Het doel was ambitieus, maar vanaf die tijd hebben we meer dan 700 woningen per jaar gerenoveerd!” aldus directeur-bestuurder Evert Leideman, “Daarmee hebben we het doel behaald om gemiddeld energielabel B te hebben! Dat is echt een topprestatie!”

CO2-uitstoot en gasverbruik
De woningen stoten gemiddeld 12% minder CO2 uit ten opzichte van 2013. Daarnaast is ook het totale gasverbruik met 14% verminderd. 

Toekomst
Komende tijd blijven we geld investeren in het renoveren van woningen. Tot nu toe is er 1 miljoen euro per maand in gestoken, maar er zal nog meer geld in worden geïnvesteerd. De nieuwe lat ligt hoger: deltaWonen wil dat elke woning minimaal energielabel B krijgt en een energieindex heeft van 1,37.

Evert Leideman: “We zullen komende tijd nog meer investeren in het verduurzamen van woningen op grotere schaal. Samen met de partijen die ons tot nu toe al fantastisch geholpen hebben met het behalen van dit prachtige doel!”