Deelnemers gezocht: Pientere Tuinen

Gemeente Zwolle, de Zwolse woningcorporaties en Stichting Straatboer zoeken inwoners van een huurwoning met een tuin die willen meemeten voor een gezonde bodem. Iedere deelnemer ontvangt gratis een compleet informatiepakket inclusief bodemsensor om 3 jaar lang in de tuin te plaatsen. Meedoen vraagt verder weinig inspanning. Wel dragen deelnemers bij aan het landelijke project 'Pientere Tuinen', dat 10% meer groene tuinen in Nederland wil realiseren.

De Zwolse woningcorporaties, de gemeente Zwolle en Stichting Straatboer hebben veel aandacht voor een gezonde leefomgeving. Er is aangetoond dat groen hier positief aan bijdraagt. Daarom doen we mee aan het nieuwe project Pientere Tuinen. Hiermee willen wij stimuleren dat inwoners hun tuinen vergroenen én helpen met onderzoek naar klimaataspecten, zoals hittestress en verdroging. Daarom zijn wij op zoek naar 25 inwoners/huurders met een tuin die mee willen doen aan het project. Uit alle aanmeldingen selecteren we 25 tuinen die sterk verschillen, van betegelde tot hele groene tuinen.

De bodemsensor die je 3 jaar in je tuin plaatst, verzamelt data over de temperatuur en vochtigheid van de bodem (er worden geen persoonlijke gegevens verzameld). Deze gegevens worden gebruikt voor meerjarig onderzoek en ze helpen om betere voorlichting en tuintips te geven. Wie meedoet, kan zelf alle gegevens inzien op 'Mijn Pientere Tuin' en krijgt informatie en tips voor zijn of haar tuin.

Help je mee om Zwolle groener en gezonder te maken? Kijk voor meer informatie op www.pienteretuinen.nl.

Wil je je direct aanmelden? Vul dan dit formulier in. Aanmeldingen moeten uiterlijk op vrijdag 1 december binnen zijn.