DeltaWonen koopt 4e toren Talentenplein Zwolle van VolkerWessels

ondertekening overeenkomst toren.jpg

Na de realisatie van de drie woontorens aan de Pannenkoekendijk/ Burg. Roelenweg in Zwolle, komt er nu een vierde toren. Op 31 januari  tekenden de heer Van der Hulst (VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord-Oost B.V.) en de heer Leideman, (directeur-bestuurder deltaWonen) de turnkey-overeenkomst. In de vierde toren gaat deltaWonen opnieuw studentenwoningen realiseren. Verhuur en beheer wordt, net als in de andere drie torens, verzorgd door SSH.DeltaWonen koopt de vierde toren als turnkeyproject van VolkerWessels. De toren is door DLH  ontwikkeld. Bouwbedrijf Wessels Rijssen BV gaat de 4e toren realiseren. Zwolle is één van de leukste studentensteden van Nederland en biedt verschillende opleidingen. DeltaWonen wil als woningcorporatie ook voorzien in de vraag naar studentenwoningen.

“De bouw van de 4e studententoren stond al langer op het wensenlijstje van deltaWonen. We bouwen voor iedere doelgroep en vinden het belangrijk dat ook studenten een kwalitatief goede en betaalbare woning kunnen vinden in Zwolle”, aldus Leideman van deltaWonen

“Fijn dat we de 4e toren kunnen toevoegen en deltaWonen de afnemer is; met de realisatie van deze toren wordt het studentencluster mooi afgerond”, aldus de heer  Huiskamp van DLH. 

Het plan
In de 4e toren aan het Talentenplein komen, net als in de andere 3 torens, sociale huurwoningen. Het gaat om 103 zelfstandige appartementen van ca 28 m2 en 7 zelfstandig tweekamerappartementen van ca 56 m2 met een eigen toilet en douche. Het gebouw bestaat uit 7 woonlagen die op een half-verdiepte parkeergarage worden gebouwd. De ingang van de 4e toren komt aan de Burgemeester Roelenweg.

Samenwerking
DeltaWonen werkt samen met SSH om studentenhuisvesting in Zwolle op de kaart te zetten. SSH verhuurt de appartementen voor deltaWonen aan studenten die een kamer zoeken in Zwolle. DeltaWonen en de SSH vinden het belangrijk dat het plan voor een 4e toren breed gedragen wordt. Daarom werken we intensief samen met de Zwolse onderwijsinstellingen om hun studenten te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

Planning
De omgevingsvergunning is verleend. De planning is in februari 2019  te starten met de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

Terug naar overzicht