DeltaWonen ontmantelt donorgebouwen in Kampen

Voor deltaWonen ontmantelt New Horizon de verouderde woningen aan de Rozenstraat en Anjerstraat in Kampen. Om de ontmanteling van de woningen symbolisch vorm te geven, overhandigde New Horizon een plaquette in de vorm van een hart aan deltaWonen. Met dit hart duiden we het gebouw aan als ‘donorgebouw’. Zo voorkomen we dat vrijkomende, waardevolle materialen verloren gaan. Na de ‘oogst’ van bruikbare circulaire materialen en de asbestsanering in en rondom de woningen zal de machinale ontmanteling plaatsvinden door New Horizon Oogstbedrijf B.V.


Menno van der Veen, adjunct-directeur Vastgoed van deltaWonen: “Dit is ook voor ons een bijzondere gebeurtenis. Dit is het eerste grote project dat deltaWonen oppakt met New Horizon. Wij hebben circulariteit hoog op de agenda staan. Wij willen een koploper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen. En een bijdrage leveren aan een maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van.”

Rob van Lith, Manager circulaire samenwerkingen van New Horizon: “New Horizon sloopt niet, maar oogst. New Horizon is gespecialiseerd in het ontmantelen van gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te ‘oogsten’ voor hergebruik. We zijn trots op de samenwerking met woningcorporatie deltaWonen en om aan dit mooie project een bijdrage te leveren.”

Het project Rozenstraat - Anjerstraat

Het project Anjerstraat - Rozenstraat ligt in het Bregittenkwartier in Kampen. Dit is 1 van de buurten aan de rand van de binnenstad van Kampen. In de Anjerstraat en Rozenstraat staan duplexwoningen uit de jaren ’50. Deze woningen zijn erg verouderd, van slechte kwaliteit en te klein. Daarom gaan wij deze woningen slopen en de materialen die vrijkomen, hergebruiken. Van de 44 woningen komen ongeveer 31 nieuwe woningen voor terug. In totaal Kampen bouwen we meer woningen dan dat er gesloopt worden. Meer informatie over het project: Kampen: Rozenstraat/Anjerstraat - deltaWonen

Over deltaWonen

De kans om te groeien, de ruimte om gelukkig te zijn. Dat begint bij een fijn en veilig thuis. En dat gunnen wij iedereen. Daarom verhuren, onderhouden en bouwen wij betaalbare en sociale huurwoningen in Zwolle, Kampen en Oldebroek. Met zo’n 200 medewerkers werken we elke dag aan woongeluk en leefgeluk. Met passende woningen in prettige straten en wijken. Dat doen we op onze eigen verbindende, professionele, respectvolle en verrassende manier. En met hart voor ieders geluk. Daar worden wij gelukkig van!