deltaWonen ontvangt Circulaire Pluim

Het was een feestelijke dag op dinsdag 31 mei. Voor onze circulaire projecten hebben we de Circulaire Pluim ontvangen. Deze prijs is voor circulaire ontwikkelingen die vanuit bijvoorbeeld corporaties, stichtingen en samenwerkingsverbanden zijn opgezet.

In onze circulaire projecten brengen we circulaire ideeën en producten samen. We experimenteren, testen plannen en vernieuwen. We willen bewezen ideeën toepassen op de bouw en renovatie van onze woningen, maar onderzoeken ook nieuwe innovaties. Daarnaast monitoren we dit. Als deltaWonen vinden we het belangrijk om verantwoordelijk met onze grondstoffen om te gaan.

Uiteindelijk bouwen en onderhouden wij niet alleen. Dit doen wij samen met onze partners. Als deltaWonen proberen wij de juiste prikkelende vragen te stellen aan de markt. We zien dat daar de laatste jaren steeds beter antwoord op gegeven wordt. We zijn erg blij met deze ontwikkeling. Zo maken we écht impact. We reduceren tonnen CO2 en bouwen zo zodat woningen na de levensduur weer makkelijk uit elkaar gehaald en hergebruikt kunnen worden.

De Circulaire Pluim werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is een initiatief van DORZ. Dit is het platform voor en door ondernemers voor circulair en duurzaam ondernemen in de Regio Zwolle. DORZ reikt jaarlijks de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle uit aan ondernemers. Vanwege het grote aantal circulaire initiatieven die belangrijk zijn voor de Regio Zwolle, is de Circulaire Pluim in het leven geroepen. DeltaWonen is de eerste corporatie die de pluim in ontvangst heeft mogen nemen.

Martijn van Dijk, projectmanager circulariteit: ‘We zijn natuurlijk erg trots dat we de pluim mochten ontvangen. Dit hebben wij natuurlijk niet alleen gedaan, wij zijn slechts een radar in het geheel. Ik wil alle partijen waarmee wij de afgelopen jaren samengewerkt hebben bedanken voor hun bijdrage aan de circulaire bouweconomie.’