deltaWonen opnieuw goede prestaties in Aedes Benchmark

De kans om te groeien, de ruimte om gelukkig te zijn. Dat begint bij een fijn en veilig thuis. En dat gunnen wij iedereen. Daarom verhuren, onderhouden en bouwen we bij deltaWonen betaalbare en sociale huurwoningen in Zwolle, Kampen en Oldebroek. Elke dag werken we aan woongeluk en leefgeluk. Met passende woningen in prettige straten en wijken.

DeltaWonen scoort opnieuw goed in de jaarlijkse Aedes benchmark.  In deze benchmark worden prestaties van woningcorporaties landelijk met elkaar vergeleken. Op 24 november 2022  werden de resultaten bekend gemaakt van de Aedes Benchmark 2022. DeltaWonen behaalde net als voorgaande jaren 2 x een A status (huurdersoordeel en duurzaamheid) en 2 x een B status (bedrijfslasten en onderhoud & verbetering).

Huurders waarderen deltaWonen
We zijn blij dat huurders ons ook dit jaar weer hebben gewaardeerd met goede rapportcijfers, die op of boven het landelijke liggen. De mening van huurders is voor ons belangrijk. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij deltaWonen, in een fijn en comfortabel huis, waar iemand kan groeien en voor lange tijd wil wonen. Wij noemen dat woongeluk.

DeltaWonen duurzame woningcorporatie
Ook op het prestatieveld duurzaamheid scoort deltaWonen een A-status. Ook daar zijn we erg blij mee. Vooral dit jaar, waarin veel mensen in financiële nood dreigen te komen door de hoge energieprijzen. Door het energieverbruik van onze woningen te verminderen, dragen we ook bij aan stabiele woonlasten voor onze huurders. Daarnaast zien wij het als een belangrijke taak om bij te dragen aan een gezond klimaat.

Onderhoud en verbeteringen en bedrijfslasten.
Op het prestatieveld ‘Onderhoud en verbeteringen’ hebben we net als vorig jaar een B-status gekregen. Dat geldt ook voor onze bedrijfslasten die net iets boven het gemiddelde liggen.