Geen warm water meer? Lees hier meer over uw boiler

Op 1 juli hebben de netbeheerders landelijk het Toon Frequent signaal (TF-signaal)uitgezet. Het TF-signaal zorgt voor het schakelen tussen dag- en nachttarief voor elektriciteit. Dit signaal is een verouderd en kostbaar systeem waar tegenwoordig betere en goedkopere alternatieven voor zijn, zoals een slimme meter.
Zonder slimme meter kunnen mensen nu niet meer schakelen tussen laag en hoog tarief. Ook betekent het dat apparaten die mee schakelen op het TF signaal, zoals boilers, uitgeschakeld worden.

Heeft u sinds 1 juli geen warm water?
Dan kunt u uw boiler zelf weer handmatig aanzetten. De boiler staat dan 24 uur per dag aan. Wilt u gebruik blijven maken van het dag – en nachttarief? Dan moet u een schakelklok op uw boiler (laten) installeren zodat uw boiler overdag uit is en s’nachts aan gaat. U ontvangt hierover deze week een brief van ons.

In dit stappenplan van Enexis ziet u precies hoe u uw boiler zelf weer aan kunt zetten. Lukt het niet om uw boiler zelf weer aan te zetten? Neem dan contact met ons op via 038 851 02 00.