Nieuw woningwaarderingsstelsel van kracht

woningwaarderingstelsel.png

Vanaf 1 oktober gaat het nieuwe Woning waarderingsstelsel van kracht. De maximaal toegestane huurprijs van een woning wordt berekend op basis van punten in het woningwaarderingsstelsel. Tot nu toe kreeg een woning alleen punten op basis van praktische zaken zoals grootte en aantal kamers. In het nieuwe waarderingsstelsel wordt ook de marktwaarde van de woning meegerekend, oftewel de WOZ waarde. 

De huurwoningen worden nu opnieuw gewaardeerd volgens het nieuwe Woningwaarderingsstelsel. Als blijkt dat woningen een huurprijs hebben die boven de maximaal toegestane huurprijs ligt, kan de huurprijs naar beneden worden aangepast.

Situatie huurwoningen deltaWonen
De huren die deltaWonen voor haar woningen rekent, liggen in de meeste gevallen lager dan de maximale huurprijzen die wij voor een woning zouden kunnen vragen. Dit doen wij omdat wij woningen betaalbaar willen houden voor mensen met een kleine beurs. De huurverlaging waarover in de kranten/media wordt gesproken, betreft dan ook alleen huurwoningen waarvoor wij meer vragen dan de maximale huur. Dit betreft enkele tientallen huurwoningen van deltaWonen.
DeltaWonen gaat de huurprijzen van die woningen, zelf actief verlagen. Dat betekent dat huurders van deze woningen op korte termijn van ons bericht krijgen over de huuraanpassing.

Door de nieuwe woningwaardering zijn de maximaal toegestane huurprijzen van de meeste van onze woningen zelfs gestegen. Deze huurverhoging rekenen wij echter niet door aan onze klanten.

Terug naar overzicht