Opbrengst Goede Doelen actie dit jaar naar de Voedselbank

Cheque 1

DeltaWonen zette zich dit jaar met de jaarlijkse Goede Doelen actie in voor de Voedselbanken in gemeente Kampen, Oldebroek en Zwolle en haalde maar liefst € 4.275,-  op. Adjunct-directeur Martijn Sweitser overhandigde donderdag 8 april de cheques aan de 3 Voedselbanken: “We wonen, werken en leven met steeds meer mensen samen. Mensen met verschillende achtergronden, verschillende dromen en verschillende woonwensen, in verschillende fases van het leven. Deze mensen vinden op verschillende manieren leefgeluk. Bij leefgeluk hoort ook dat iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier. Door de opbrengst van de Goede Doelen actie te doneren aan de Voedselbank, hopen we een beetje mee te kunnen helpen met het creëren van kansen juist voor die mensen die even niet zelfstandig mee kunnen doen.”

Donatie
De Goede Doelen actie bestaat uit donaties van bedrijven waar deltaWonen mee samenwerkt. In plaats van het geven van kerstgeschenken vragen we onze samenwerkingspartners een donatie te doen. Elk jaar voor een andere organisatie. Het opgehaalde bedrag van € 4.275,- is verdeeld en overhandigd aan de 3 Voedselbanken in de werkgebieden van deltaWonen: Zwolle, Kampen en Oldebroek. “We zijn erg blij met dit mooie bedrag. Met dit geld kunnen we onder andere de pakketten voorzien van verse groente en fruit” aldus Wim Gerards van de voedselbank Elburg-Oldebroek.

Cijfers Voedselbank
In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt wekelijks 40.000 gezinnen, die op dat moment zelf niet genoeg geld hebben voor de belangrijkste levensmiddelen. Anderzijds leveren partners en donateurs eten, drinken en onderhoudsmiddelen aan. De voedselbanken voorkomen daarmee de verspilling van goed voedsel. Met de noodhulp krijgen mensen een kans om weer volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Met als uiteindelijk doel dat deze mensen, met behulp van partners van de Voedselbank, weer op hun eigen benen staan.

Kijk voor meer informatie over de Voedselbank bij jou in de buurt op www.voedselbankennederland.nl

 

Terug naar overzicht