Rectificatie artikel Stentor over Knarrenhof Zwolle

Spacer.jpg

In het artikel over de Knarrenhof in Zwolle, wat verscheen in de Stentor van maandag 19 februari, staat een fout. Binnen de Knarrenhof is er sprake van gedifferentieerde huurprijzen. In het artikel is te lezen dat de ‘duurdere’ woningen groter zijn. Dit is niet het geval.
Bij de verhuur van de Krasse Knarren woningen in de Aa-landen hebben we net als bij toewijzing van andere sociale huurwoningen, passend toewijzen toegepast. Dat betekent dat huurders een woning moeten kunnen huren die bij hun inkomen en huishoudgrootte past. Op deze manier maken we wonen in de Knarrenhof voor iedere doelgroep mogelijk. De hoogste huurprijs is €710,00 en de laagste €592,00.
De 14 sociale huurwoningen binnen de Knarrenhof zijn even groot, maar groter dan de gemiddelde sociale huurwoningen die deltaWonen voor deze doelgroepen bouwt. Dit was de wens van het collectief van de Knarrenhof. Om de doelgroep die afhankelijk is van huurtoeslag ook een plek te kunnen bieden in de Knarrenhof, is de huurprijs van zeven woningen verlaagd naar €592,00.

 

 

 

Terug naar overzicht