Speciale editie van het huurdersmagazine: Betaalbaar & duursaam wonen

Er is veel aan de hand in de wereld. Dat raakt veel mensen. Zo worden de energieprijzen steeds hoger en kleding, voedsel en andere belangrijke dingen die je dagelijks nodig hebt, steeds duurder. In veel huishoudens zijn er daardoor zorgen over het betalen van de vaste lasten, zoals de energierekening, de huur en de boodschappen. Veel huurders vragen zich af of ze de huur nog wel kunnen betalen. En wat ze zelf kunnen en mogen doen om ervoor te zorgen dat ze minder energie hoeven te gebruiken in hun woning, zodat de energierekening omlaag kan. Energie besparen is iets wat iedereen graag wil, maar hoe pak je dat aan? 

Wij zetten als woningcorporatie daarin hele grote stappen, zoals het verduurzamen van onze woningen met zonnepanelen en warmtepompen. Want in 2028 moeten al onze woningen duurzaam zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat al onze woningen dan dubbel glas hebben en dat deze woningen duurzaam verwarmd worden.  Daarnaast zijn veel van onze woningen al goed geïsoleerd. We zorgen er extra snel voor dat het laatste deel van onze woningen óók goed geïsoleerd is. De woningen die het minst goed geïsoleerd zijn, verbeteren we als eerste. Die halen we dus naar voren. Zodat we deze huurders extra snel helpen. 

Dat merken huurders in hun portemonnee, maar ook in het woongenot. Het is nog geen 2028. Daarom vertellen we je in een speciale editie van het huurdersmagazine 'Betaalbaar & duursaam wonen' wat je nu al in kleine stappen kunt doen om het energieverbruik in jouw woning te verlagen. En hoe we je daarbij kunnen helpen. Andere huurders vertellen in dit magazine ook hoe zij dat hebben aangepakt.

Ook lees je welke instanties jou het beste kunnen helpen als je vragen hebt over het betalen van de energierekening of als je moeite hebt om rond te komen.

Lees hier het magazine

Download hier de printversie van het huurdersmagazine.

Meer weten over betaalbaar en duurzaam wonen? Bekijk dan hier onze speciale pagina.