Business Controller

De kans om te groeien, de ruimte om gelukkig te zijn. Dat begint bij een fijn en veilig thuis. En dat gunnen wij iedereen. Daarom verhuren, onderhouden en bouwen wij betaalbare en sociale huurwoningen in Zwolle, Kampen en Oldebroek. Met zo’n 200 medewerkers werken we elke dag aan woon- en leefgeluk. Met passende woningen in prettige straten en wijken. Dat doen we op onze eigen verbindende, professionele, respectvolle en verrassende manier. En met hart voor ieders geluk. 

Op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? En lijkt het je leuk om te werken bij een ondernemende woningcorporatie in de regio Zwolle? Wil jij fungeren als sparringpartner en adviseur voor onze afdelingen? Pak dan dit moment, want deltaWonen is op zoek naar een

Business Controller
(36 uur per week)


 Wat verwachten wij;

Als Business Controller richt je je bij deltaWonen veelal vanuit de cijfers, in brede zin op de optimalisatie van resultaten en processen. Door de business en cijfers te doorgronden, stimuleer jij waarde creatie. Op basis van jouw analyses en advies worden belangrijke besluiten genomen. Je bent een goede sparringpartner.

Als Business Controller ben je accountmanager van de bedrijfsonderdelen Wonen (Gebiedsteams; Verhuur en Leefbaarheid en Klantadvies en Communicatie) en Bedrijfsvoering (ICT & digitaliseren, Facilitair & Diensten, Personeelszaken, Financiën en Control). Als Business Controller houd jij je bezig met het uitwerken van businesscases of ben je betrokken bij de concrete vertaling van onze ambitie op het gebied van de Nationale Prestatieafspraken naar concrete plannen van strategie naar operationeel. Jij berekent en toetst voorstellen op onder andere het gebied van huren, capaciteit of ICT-investeringen. Je hebt hiervoor zowel intern als extern contact met diverse partijen.

Werkzaamheden;

 • Je adviseert en ondersteunt zowel het management (de manager bedrijfsvoering en de adjunct Wonen en de teammanagers) als de organisatie proactief bij de uitvoering van het beleid, bewaking van het budget, jaarplan en afdelingsbegroting. Je kijkt niet enkel financieel, maar adviseert ook gevraagd en ongevraagd op de doelmatigheid én efficiëntie van de organisatie.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van doelstellingen en beleids- en ondernemingsplannen.
 • Je ontwikkelt beleids- en sturingsinstrumenten om betrokken managers handvaten te geven om bedrijfsprocessen te kunnen sturen, evalueren en bijsturen.
 • Je bewaakt en levert een bijdrage aan het opstellen van planning & control documenten. Evenals de administratieve organisatie, risicomanagement en fiscaliteit.
 • Je signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot voorspellingen en aanbevelingen.  

Wat vragen wij;

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van procesbeheersing, (meet)systemen en beheerstechnieken, bedrijfseconomie, accountancy, fiscale wetgeving en kwaliteitszorg;
 • Je hebt goede adviesvaardigheden en weet een boodschap goed te verwoorden en te onderbouwen in argumenten, feiten én cijfers. Luisteren, analyseren, brengen. Je weet daarbij een objectieve houding neer te zetten, zonder de dagelijkse realiteit uit het oog te verliezen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met relevante automatiseringsprogramma`s;
 • Je bent zelfstandig, hebt sterk ontwikkelde analytische en adviesvaardigheden;
 • De nodige overtuigingskracht en een positieve instelling.

Wat geven wij;

Je komt te werken bij een ambitieuze, maar informele organisatie waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en de corporatiesector te verkennen.

Naast goede arbeidsvoorwaarden en een passend salaris volgens functieschaal K van de CAO woondiensten, ontvang je ook een eindejaarsuitkering van 6%, een persoonlijk opleidingsbudget, toegang tot het Woondiensten Cafetaria systeem en een flexibele werkplek.

Interesse?

Herken je je in deze vacature of heb je vragen? Je kan je cv en motivatie mailen naar vacature@deltawonen.nl . Of neem contact op met Marjan Smid, Corporate Recruiter deltaWonen, Mob. 06 - 211 902 78 of m.smid@deltawonen.nl.