Vastgoedjurist

De kans om te groeien, de ruimte om gelukkig te zijn. Dat begint bij een fijn en veilig thuis. En dat gunnen wij iedereen. Daarom verhuren, onderhouden en bouwen wij betaalbare en sociale huurwoningen in Zwolle, Kampen en Oldebroek. Met zo'n 200 medewerkers werken we elke dag aan woon- en leefgeluk. Met passende woningen in prettige straten en wijken. Dat doen we op onze eigen verbindende, professionele, respectvolle en verrassende manier. En met hart voor ieders geluk.

Je bent de juridische adviseur op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling en onderhoud. Als vastgoedjurist wil je een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken over wonen en verduurzaming bij een organisatie die vooruitstrevend is en jou uitdaagt. Als dit op jou van toepassing is, lees dan verder want DeltaWonen is op zoek naar iemand zoals jij.

Vastgoedjurist
minimaal 24-28 uur per week

Wat verwachten wij?

Als vastgoedjurist adviseer je de organisatie proactief over complexe juridische vraagstukken. Je bent verantwoordelijk voor diverse onderwerpen waarbij juridische aspecten met een hoog afbreukrisico een grote rol spelen. Je adviseert onder meer over de juridische aangelegenheden op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling en vastgoed onderhoud. Bovendien informeer je de organisatie over juridische actualiteiten. Werkzaamheden;

 • Je beoordeelt vastgoedcontracten (ontwikkel-, turnkey en koopovereenkomsten), anterieure-, intentie- en samenwerkingsovereenkomsten.
 • Je stelt zelfstandig (vastgoed) overeenkomsten op of stelt ze bij.
 • Je adviseert bij aan- of verkoop van gronden en/of panden en aanbestedingen.
 • Je verzorgt de correspondentie bij juridische kwesties en coördineert juridische procedures.
 • Je werkt aan de kennisontwikkeling binnen de organisatie op het gebied van vastgoedrecht (waaronder ook het aanbestedingsrecht, Woningwet en indien nodig omgevingsrecht).
 • Je bent de juridische vraagbaak binnen de organisatie (zo nodig met support van externe partners).
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 24-28 uur per week. Om deze functie fulltime in te vullen is ervaring met huurrecht een vereiste.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht (bij voorkeur aangevuld met specialistische opleidingen en/of cursussen op het gebied van vastgoedrecht).
 • Minimaal zeven jaar relevante werkervaring.
 • Kennis en inzicht van vastgoedrecht, bouwrecht, en aanbestedingsrecht (huurrecht en Woningwet (is pré).
 • Kennis van verschillende contractvormen zoals UAV en UAV-gc en daaraan verbonden contract specifieke kenmerken (risico's).
 • Zelfstandigheid, met sterk ontwikkelde analytische en adviesvaardigheden.
 • De nodige overtuigingskracht en denken in kansen en mogelijkheden..

Wat geven wij?

Je zult veel werkgeluk ervaren bij deze organisatie, want naast goede arbeidsvoorwaarden en een passend salaris, volgens functieschaal K van de CAO woondiensten, ontvang je ook een eindejaarsuitkering van 6%, een persoonlijk opleidingsbudget, toegang tot het Woondiensten Cafetaria systeem en een flexibele werkplek. Bovendien werk je bij een ambitieuze, maar informele organisatie waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en de corporatiesector te verkennen.

Interesse?

Herken je je in deze vacature of heb je vragen? Je kan je cv en motivatie mailen naar vacature@deltawonen.nl . Of neem contact op met Marjan Smid, Corporate Recruiter deltaWonen, mob 06 - 211 902 78 of m.smid@deltawonen.nl.