Kampen: Hanzewijk Noord

De Hanzewijk is een wijk dichtbij de binnenstad van Kampen. Sinds 1990 is de Hanzewijk in fases vernieuwd. De laatste stap is het afronden van centrumgebied Noord. Wij bouwen hier 63 sociale huurappartementen. Dit doen wij in het gebied tussen de Dr. Damstraat, het Hanzeplein, de Colijnlaan en wijkcentrum Reyersdam. Ook gaat de gemeente een nieuw schoolgebouw bouwen. Dit schoolgebouw is bedoeld voor de Dr. H. Bouwmanschool en Het Scala.

Het project
In totaal komen er 63 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen. Het ene gebouw heeft 4 etages, het andere gebouw heeft voor een deel 4 en 5 etages. Op de begane grond zijn bergingen. De 3-kamerappartementen hebben 2 slaapkamers. De 2 woongebouwen sluiten aan op de bestaande bouw ernaast. We houden voldoende ruimte open voor het groen. De parkeerplaatsen voor de appartementen liggen op het Hanzeplein.

Circular Award voor de nieuwe appartementen
Het appartementencomplex heeft al voor de start van de bouw een prijs gewonnen voor duurzaamheid: de Circular Award. De Circular Award is een initiatief van het Ministerie van VROM. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 

Het nieuwe gebouw krijgt de prijs omdat de appartementen demontabel en herbruikbaar zijn: deltaWonen gebruikt een prefab systeem voor de wanden en vloeren. Ook maakt deltaWonen gebruik van herbruikbare bouwmaterialen en worden er materialen gebruikt die komen uit gebouwen die ergens anders gesloopt zijn.   

Planning
De bouw van de appartementen is in het voorjaar van 2023 gestart. De bouw duurt ongeveer één jaar. De bouw van het nieuwe schoolgebouw start eind 2023. De oplevering van het schoolgebouw en de openbare ruimte staan gepland voor eind 2024.

Aannemer
Dit project gaat gebouwd worden door Janssen de Jong Oost uit Hengelo. Het ontwerp is van LKSVDD architecten uit Enschede.

Verhuurinformatie

Het eerste deel van de appartementen bieden wij in januari 2024 aan via de Woningzoeker. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de appartementen. Later in 2024 komt  de rest van de appartementen op de site.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

De woningen zijn bestemd voor huurders van 18 jaar en ouder. Het is geen speciaal seniorencomplex. Zo is er bijvoorbeeld geen aparte scootmobielruimte.  

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie