Kennedylaan

Op de locatie van de oude bibliotheek, tussen de Kennedylaan en het van Gelderplantsoen, vlakbij de binnenstad van Kampen, worden appartementen ontwikkeld. Een deel is bestemd worden voor de vrije sector (koop/huur) en een gedeelte voor de sociale huur.

Het project
In totaal komen er circa 52 appartementen, verdeeld over 5 bouwlagen. Het ontwerp van het gebouw sluit op stijl van de gebouwen ernaast. Er blijft voldoende ruimte open voor het groen. Het plan is als volgt:

  • 29 appartement sociale huur;
  • 23 appartementen vrije sector (koop/huur);
  • Bij het gebouw komen parkeerplaatsen.

Procedure
In juli 2023 heeft gemeente Kampen het bestemmingsplan vastgesteld en de omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 52 appartementen en het kappen van 32 bomen op het perceel Kennedylaan 4 in Kampen.

Er zijn bezwaren vanuit de buurt binnengekomen. Deze procedure is in behandeling bij de Raad van State. De Raad van State (voorzieningenrechter) heeft geoordeeld dat de kap van de bomen mag doorgaan.

Omdat er veel vraag is naar woningen, is het belangrijk dat het project zo snel mogelijk wordt gestart.

De uitspraak in de bodemprocedure volgt in een later stadium.

 Planning

  • Kappen, sanering, sloop 2024
  • Start bouw 2024/2025

Verhuurinformatie

Verhuurinformatie
De appartementen bieden wij op een later moment aan via de Woningzoeker. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de appartementen.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

De 23 appartementen vrije sector (koop/huur) zullen te zijner tijd door BPD aan de markt worden aangeboden (mogelijk via een lokale makelaar, dat is nu nog niet bekend). Deze zullen dan naar verwachting ook te vinden zijn op de website van BPD: Zoek jouw droomwoning in ons woningaanbod | BPD.nl

Locatie