Zwolle: Tippe II Stadshagen

Ligging van de wijk
De Tippe ligt aan de westkant van de wijk Stadshagen. U woont hier op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum Stadshagen en van de wijk Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en met de snelweg.

Het project
Bouwbedrijf Plegt-Vos bouwt hier voor ons en voor woningcorporatie Openbaar Belang  in totaal 114 woningen. 77 woningen zijn voor deltaWonen.
Het wordt een wijk met verschillende soorten woningen. Zo komen er bijvoorbeeld sociale huurwoningen met 2 verdiepingen en 2 slaapkamers voor 1- of 2-persoonshuishoudens of kleine gezinnen. Ook bouwen we huurwoningen met 3 verdiepingen en 4 slaapkamers, met een middeldure huur, bestemd voor gezinnen.
Specifiek voor 1- tot maximaal 2-persoonshuishoudens worden rug-aan-rug woningen gerealiseerd. Ook komt er een Community van beneden- en bovenwoningen voor 1 persoonshuishoudens. Zo zorgen we ervoor dat veel mensen een geschikt huis kunnen vinden in dit deel van De Tippe. Het project Tippe 2 bestaat uit 2 velden. Er zijn openbare parkeerplaatsen aanwezig.

Achter een aantal woningen ligt, in het verlengde van de achtertuin, een gemeenschappelijke tuin die bedoeld is voor de bewoners die eromheen wonen. Daarmee hebben de bewoners een mooie plek om elkaar te ontmoeten. 

 

Planning
We zijn ondertussen gestart met de bouw. Omdat we voor delen van de woningen onderdelen gebruiken die al in de fabriek zijn gemaakt, gaat de bouw snel. We verwachten in januari 2024 de sleutels van de eerste woningen aan de nieuwe huurders te geven. We verwachten dat het hele project in de zomer van 2024 klaar is. 

Huurprijzen
De huurprijzen van de woningen variëren van €647,19 tot €960,28. We verhuren in dit project 8 vrije sectorwoningen. Alle woningen worden geadverteerd via de website van De Woningzoeker en komen in fases online.

Community
In de Tippe 2 wordt een ‘community’ van 27 zelfstandige beneden- en bovenwoningen gebouwd waarin huurders met en zonder ondersteuningsvraag gaan wonen. De huurders met een ondersteuningsvraag krijgen begeleiding van een zorgorganisatie (RIBW). Iedereen die hier komt wonen is ouder dan 23 jaar. Deze woningen zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens.
Een community is een manier van wonen waarbij mensen met en zonder ondersteuningsvraag samenleven in elkaars buurt en omkijken naar elkaar. Het wonen in deze community wordt ondersteunt door ‘Hart voor Zwolle’. Hart voor Zwolle organiseert samen met de bewoners gezamenlijke activiteiten om de onderlinge band sterker te maken. De huurders met een ondersteuningsvraag wonen zelfstandig. Maar ze hebben behoefte aan een omgeving die wat bescherming biedt. Doordat de buren betrokken zijn kunnen ze elkaar (als het nodig is) om hulp vragen. In Zwolle zijn al meerdere voorbeelden van Communities. ‘Community 4.2’ is een vorm van geclusterd beschermd thuis wonen. Zie hiervoor dit filmpje: Stijn en Jan wonen in de Community 4.2. - YouTube.

Locatie