Evert Leideman

Evert Leideman is sinds 2008 directeur en bestuurder bij DeltaWonen in Zwolle, een woningcorporatie die actief is in de gemeenten Zwolle, Oldebroek en Kampen.

Verantwoordelijkheden binnen DeltaWonen
Evert Leideman is integraal eindverantwoordelijk voor de organisatie en de resultaten. De primaire aandachtsgebieden van Evert Leideman binnen de organisatie bestaan uit de verhuurorganisatie, de vastgoedontwikkeling, het planmatig en dagelijks onderhoud aan woningen en het assetmanagement. DeltaWonen heeft sinds 2015 een AA-rating binnen de Aedes-benchmark. Dat betekent dat de organisatie zowel op het gebied van kosten als kwaliteit de hoogste rating heeft. Hier is Evert Leideman trots op en daarom zorgt hij ervoor dat DeltaWonen deze status kan behouden door een ambitieuze aanpak, die ook wordt geïllustreerd door een herstructurering en verduurzamingsopgave van bijna 9000 woningen en de nieuwbouw van 2500 woningen in de aankomende tien jaar.

Ervaring
Na een studie Bouwkunde en Bedrijfseconomie werd Evert Leideman freelance adviseur in de MKB. Vervolgens stapte hij de bank- en verzekeringswezen in. Eerst als accountmanager bij een grote verzekeringsmaatschappij, later als manager van verschillende divisies, waaronder ziektekostenverzekeringen, schadeverzekeringen en verkoop particulieren. Na tien jaar bij dezelfde verzekeraar te hebben gewerkt, werd het tijd voor wat nieuws. Evert Leideman werd aangesteld als directeur bij SNS Reaal Groep. Na meer dan dertien jaar in het bank- en verzekeringswezen actief te zijn geweest, maakte hij kennis met de zorginstelling Icare. Ook hier vervulde hij de rol van directeur en was verantwoordelijk voor de afdelingen ICT, financieel economische zaken, facilitaire zaken en de deelnemingen BV.

Ondernemerschap
In 2006 hervatte Evert Leideman zijn ondernemerschap. Als ondernemer is hij actief vanuit zijn eigen management- en consultancybureau, waarmee hij zich heeft gespecialiseerd in fusies en overnames. Ook is hij medeoprichter van Care Capital BV, een organisatie die investeerders en ondernemers op het gebied van zorg en ICT bij elkaar brengt.

Persoonlijk
Evert Leideman is geboren en opgegroeid in Zoetermeer. Tegenwoordig woont hij in Broekhuizen, in Drenthe. Hij is getrouwd en heeft drie volwassen zonen. Als hobby organiseert Evert Leideman graag internationale (motor)reizen. Ook ligt zijn interesse bij auto’s en motorvoertuigentechniek en hij neemt regelmatig deel aan (klassieke) autorally’s.