Laaggeletterdheid

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen vanaf 16 jaar grote moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben zij ook vaak moeite met het gebruik van een computer of mobiele telefoon. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Dus ongeveer 1 op de 6 mensen. Dat heeft grote impact op iemands persoonlijke leven. Veel mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen, vinden minder snel een baan, leven vaak minder gezond en hebben minder grip op hun geldzaken. Dit geldt dus ook voor een deel van onze huurders.

5 jaar laaggeletterdheid binnen deltaWonen
Bij inclusie gaat het om kansen voor iedereen. Wij hebben de aanpak van laaggeletterdheid dan ook hoog op de agenda staan. Bekijk de film hoe wij laaggeletterdheid hebben aangepakt. Zie bij Meer informatie een mooi overzicht van onze hoogtepunten van 5 jaar laaggeletterdheid. En voor de liefhebber is er een uitgebreid overzicht; hierop staat wat we allemaal hebben gedaan aan laaggeletterdheid. 

Samenwerking SER
Sinds 2020 hebben we een actieve samenwerking met de SER en de SER Overijssel. Lees hier meer over deze samenwerking.

Congres Laaggeletterdheid
Op 11 september 2019 organiseerden we een congres Laaggeletterdheid voor onze samenwerkingspartners, leveranciers en andere relaties. We hebben ingezet op het creëren van bewustwording. Dit is zeker gelukt!

Ben je nieuwsgierig hoe ons congres was? Bekijk de film van het congres, of lees het verslag hier
Voor een fotoverslag klik je op deze linkPACT
Tijdens het congres hebben we met 17 samenwerkingspartners een PACT getekend. Na het congres hebben nog meer partners van ons zich aangesloten.

De ondertekenaars zetten zich in om laaggeletterdheid aan te pakken. Dit houdt in:
- bewustmaken van medewerkers
- verbeteren van eigen communicatie met klanten en medewerkers
- verwijzen van klanten naar Taalpunten
Hierbij krijgen ze advies en ondersteuning van Stichting Lezen en Schrijven.

De PACT-leden
Hieronder vind je een overzicht van alle PACT-leden. Wil jij je ook aansluiten bij ons PACT? Vul dan de intentieverklaring PACT in.