Herman Grootelaar

“Geluk is ergens deel vanuit maken en kunnen delen”

Herman Grootelaar – voorzitter raad van commissarissen

Groei en geluk! Zo heet ons koersplan. Hoog tijd om de raad van commissarissen te vragen naar hun geluk. En wat doen ze eigenlijk in de raad?  

“Waarom ik me inzet voor deltaWonen? Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn, naast mijn werk als adviseur. Goed wonen is voor mensen ontzettend belangrijk om gelukkig te zijn en te kunnen groeien. Ik heb tien jaar in Zwolle gewoond, onze oudste twee kinderen zijn daar geboren en we bewaren zeer goede herinneringen aan die tijd. Ik lever dan ook graag mijn bescheiden bijdrage aan groei en geluk van stad en regio. Geluk betekent voor mij: ergens deel van uit maken en kunnen delen. 

Als commissaris ben je toezichthouder én klankbord. In deze rol ben je een ‘betrokken buitenstaander’. Aan de ene kant sta je dichtbij. Je wilt meewerken aan het doel van deltaWonen, dus duik je in het werkgebied, anders kun je je werk niet goed doen. Aan de andere kant heb je soms juist afstand nodig om overzicht te houden en inzicht te krijgen in de organisatie. Dat is niet altijd eenvoudig, maar wel mooi en fijn om dit te doen met een team professionals.

De rol van commissaris past goed bij mij, omdat ik me graag bezig houdt met pittige vragen. Ik heb veel aan de ervaring die ik eerder heb opgebouwd. De afgelopen dertig jaar ben ik bij veel organisaties geweest waar heel verschillende vraagstukken speelden. Ook ben ik blij met de rol van voorzitter. Bouwen, verbinden en leren is wat ik graag doe. Dit kan ik prima kwijt in mijn taak als commissaris. Ik neem graag de leiding, maar als ik zie dat anderen het beter kunnen, geef ik deze ook graag uit handen.”

Herman Grootelaar is zelfstandig Bestuurs- en organisatieadviseur bij Governance Consult. Sinds juni 2019 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht Wijksteams Enschede.