Kampen 30 woningen Stationswijk

In de jonge wijk Stationskwartier in Kampen heeft deltaWonen 30 energiezuinige woningen (Carré) met een binnentuin gebouwd. De 12 lagere woningen staan aan de Blokkendoos en de Hondekop. De 18 hogere woningen staan aan de Railhopper en de Koploper.
De woningen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder.

De woningen
Alle woningen hebben 2 slaapkamers op de eerste verdieping. De hogere woningen hebben een vaste trap naar zolder. Daar is ruimte om eventueel zelf een 3e slaapkamer te maken. De lagere woningen hebben een vlizotrap naar een bergzoldertje. Daar kan géén extra kamer gemaakt worden. Alle 30 woningen hebben een achtertuin met een berging van 6 m2. De meeste woningen kijken vanuit de achtertuin uit op een aangelegd binnenhofje. De ligging van de tuinen kan verschillen.

De woningen zijn zeer energiezuinig. Naast goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie worden op de daken zonnepanelen geplaatst. Ook krijgen de woningen energiezuinige installaties. Parkeren is mogelijk aan de openbare weg.

Eigen tuin en binnentuin
De woningen hebben allemaal een eigen achtertuin van zo’n 7 meter diep en 5 meter breed. In de tuin staat een berging van ongeveer 6 m2 (3 x 2 m). De achtertuin is via een achterpad bereikbaar. Achter de privétuin ligt een gezamenlijke binnentuin. De binnentuin mag door alle huurders van deze nieuwe woningen gebruikt worden. Hoe de tuin ingericht wordt en hoe deze gebruikt gaat worden, bepaalt u zelf.
Dit kan op verschillende manieren:
- meedenken in het ontwerp of ideeën over de binnentuin
- meehelpen in de aanleg van de binnentuin
- meehelpen bij het onderhouden van de binnentuin
- een voorzittersrol of ondersteunende rol rondom het ontwerp, aanleg en beheer van de binnentuin

Erfafscheiding en een heg
Alle woningen worden in een vierkant gebouwd en kijken aan de achterkant uit op de gezamenlijke binnentuin. Tussen de woningen mag u een schutting of een andere erfafscheiding plaatsen van maximaal 1.80 meter hoog. Een deel van de schutting wordt gevormd door de berging achter de woning. Zo kijkt u altijd uit op de binnentuin. Tussen de achtertuin en de binnentuin komt een heg van 1 meter hoog. DeltaWonen onderhoudt deze heg. U betaalt daarvoor servicekosten.

Andere manier van wonen: meer contact met omgeving
Als u naar de plattegrond kijkt, ziet u dat u bij de meeste woningen aan de achterkant uitkijkt op een binnentuin in plaats van een hoge schutting. Daardoor heeft u meer contact met uw directe woonomgeving. Dat is een andere manier van wonen. De 8 hoekwoningen (op elke hoek de 2 buitenste woningen) hebben een tuin die meer afgesloten is.

Planning
Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd en verhuurd.

De wijk
Het Stationskwartier is de nieuwste woonwijk van Kampen. De wijk ligt centraal, dichtbij de stad, het NS-station Kampen-Zuid en dichtbij de N50. In het Stationskwartier is het goed wonen, werken en recreëren. Er zijn verschillende voorzieningen voor jong en oud. In het Stationskwartier worden woningen gebouwd voor onder andere starters, kleine huishoudens en senioren.

Aan de afbeelding van de nieuwe woningen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Locatie