Kampen: Stationskwartier (32 appartementen)

Het Stationskwartier in Kampen ligt op steenworpafstand van Station Kampen-Zuid. Daar is ook een winkelcentrum met onder andere een Albert Heijn en Kruidvat. Vanuit het Stationskwartier is de autoweg N50 snel en makkelijk te bereiken.

Met dit nieuwbouwproject 'Van Tuinenstaete' realiseren we 32 appartementen verspreid over 3 verdiepingen. Op de verdiepingen komen 9 appartementen. Op de begane grond komen 5 appartementen. Daar tussen komen de bergingen.

Het complex bestaat uit 2 geschakelde bouwblokken. De rechtervleugel bestaat op dit moment uit 32 huurappartementen, de linkervleugel uit 16 koopwoningen. Voor deze woningen komt een VvE (Vereniging van Eigenaars). De 2 vleugels zijn met een gemeenschappelijke entree met lift en trappenhuis verbonden. Achter het appartementengebouw is een openbaar parkeerterrein in beheer van de gemeente. 

Het gebouw ligt aan de Burgemeester Van Tuinenplein.

Appartementen 
We bouwen 32 appartementen in 4 woonlagen. Er komen 2-slaapkamer appartementen met een balkon of terras. Alle appartementen hebben een eigen fietsenberging. In deze berging kun je een elektrische fiets opladen.

Duurzaamheid
We bouwen gasloos. Het Duco systeem Box-Eco verwarmt de woningen. Dit is in combinatie met het all-electric pakket. De woningen worden voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren. De badkamer krijgt een elektrische radiator. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en vloerverwarming. Dit draagt allemaal bij aan een verbetering van het milieu.

Planning
Er zijn inmiddels 9 appartementen opgeleverd. Voor de overige appartementen is het nog niet bekend wanneer we deze kunnen opleveren, dit in verband met leveringsproblemen van materialen. 

Verhuurinformatie

De appartementen en woningen zijn inmiddels verhuurd.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie