Zwolle: Breezicht opgeleverd

In de wijk Breezicht Zuid in Stadshagen bouwt deltaWonen 36 eengezinswoningen. De wijk heeft een ruim winkelaanbod, een multifunctioneel centrum, sportclubs en een wijkboerderij. In Stadshagen woont u op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum van Stadshagen en Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en snelweg. De woningen liggen dichtbij het recreatiegebied de Milligerplas en het natuurgebied van Mastenbroek.

De eengezinswoningen hebben een tuin. Bij 14 woningen ligt de tuin aan een wadi. Een wadi is een met grassen begroeide en met grind gevulde greppel. Deze staat bij mooi weer droog, maar vult zich tijdens een regenbui met regenwater. Het water dat op het dak valt, wordt via de regenpijp naar de wadi geleid. Hier wordt het water tijdelijk opgevangen en langzaam weer afgegeven aan de bodem (infiltratie). Daarnaast wordt bij deze 14 woningen over de hele breedte van de woning een veranda geplaatst. De woningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder waar ook de technische installaties zijn geplaatst. De woningen zijn zeer geschikt voor gezinnen.

De woningen zijn zeer energiezuinig (EPC 0). Naast goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie worden er op de daken zonnepanelen geplaatst en krijgen de woningen energiezuinige installaties. De woningen zijn gasloos en voorzien van een luchtwarmtepomp. Deze pomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het warme water.

Circulair en duurzaam 
In het kader van circulariteit wordt het hout van de pergola van de Zwolse populieren en tussenplanken van bermgras en gerecycled plastic die weer opnieuw te gebruiken zijn. De tuinkasten worden ook afgewerkt met planken van Zwolse populieren.

In verband met de stikstof uitstoot neemt de aannemer maatregelen om te voldoen aan de eisen.

Planning
De woningen zijn inmiddels opgeleverd. Klachten over de opgeleverde woningen, mogen bij ons gemeld worden.

Locatie