Zwolle: Breezicht-Wierde

Ligging van de wijk
De Beltmolen, Paltrokmolen, Bovenkruier en Monniksmolen liggen in de wijk Breezicht Noord ten westen van de Milligerplas in Stadshagen te Zwolle. In Stadshagen woont u op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum van Stadshagen en Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en snelweg.

         
Het project
Samen met bouwbedrijf Ufkes hebben we in Breezicht-Wierde 35 Nul Op de Meter-woningen (NOM) gebouwd. De woningen zijn allemaal zeer energiezuinig en hebben energie-opwekkende en -besparende voorzieningen. Denk hierbij aan:

  • Voor het stroomverbruik plaatsen we zonnepanelen.
  • Voor de energiebesparende maatregelen worden de woningen zeer goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, zodat er zo min mogelijk warmte (energie) verloren gaat.
  • De woningen zijn gasloos. Voor het verwarmen van de woningen en het warme water wordt gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp met boiler.
  • Op de begane grond en eerste verdieping ligt vloerverwarming.
  • Voor de ventilatie in de woningen is een Warmte Terug Win unit (WTW) geplaatst. Deze zorgt voor het afvoeren en verversen van de lucht in de woning.
  • De kozijnen, ramen en deuren worden voorzien van zonwerende HR+++ triple glas (driedubbel).

Bij een gemiddeld verbruik heeft u in de toekomst geen hoge energielasten. 
Meer uitleg? Bekijk het filmpje hieronder.

Wat voor woningen?
Het zijn 35 eengezinswoningen, waarvan 25 sociale huurwoningen en 10 middeldure huurwoningen. De 10 middeldure huurwoningen hebben een eigen parkeerplaats op het parkeerterrein aan de achterzijde van de woning.
De woningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder bereikbaar met een vaste trap. In de achtertuin staat een vrijstaande berging. Eén van de hoekwoningen wordt een WMO-woning. Dit is een aangepaste woning.

Wat zijn middeldure huurwoningen?
Een middeldure huurwoning heeft een kale huurprijs boven de liberalisatiegrens (€ 808,06, prijspeil 2023). De woningen behoren tot de vrije sector.

Voor wie zijn de woningen bedoeld?
De woningen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder.  En de woningen zijn alleen beschikbaar voor 2 of meer personen.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
De EPV is een bedrag dat u als huurder aan deltaWonen betaalt voor uw energiezuinige woning. Deze vergoeding mogen wij vragen voor de kosten die wij hiervoor maken. U krijgt hiervoor een comfortabele en duurzame woning. De vergoeding bepalen wij op basis van gebruiksoppervlakte van de woning.  Voor de middeldure huurwoningen is het bedrag vastgesteld op € 95,51 per maand. Voor de sociale huurwoningen is het bedrag vastgesteld op € 89,35 per maand. Klik hier voor meer informatie.

Informatie over gebruik van de woning
Als u een woning krijgt toegewezen, krijgt u van de organisatie Woonsupportplus meer informatie over het gebruik van de woning. U kunt dan bij de aanschaf van spullen rekening houden met de adviezen. Op deze manier maakt u zo goed mogelijk gebruik van de woning en dit heeft positieve invloed op uw elektraverbruik.

Zelf aangebrachte voorzieningen
Houd er rekening mee dat zelf aangebrachte voorzieningen niet altijd mogelijk zijn. Dit komt door de eisen die gesteld worden aan een NOM-woning.

De woningen zijn in het voorjaar van 2023 opgeleverd. 

WMO-woning
De WMO-woning is bestemd voor een woningzoekende met een WMO-indicatie. Deze indicatie geeft gemeente Zwolle af. Wij hebben hierover contact met gemeente Zwolle.

Voorrang doorstromers
Om het aanbod van huurwoningen te vergroten, is een deel van de woningen met voorrang aangeboden aan doorstromers. 

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen op de Woningzoeker.

Locatie