Zwolle: Breezicht Duinen (30 woningen)

De wijk Breezicht ligt ten westen van de Milligerplas in Stadshagen, aan de noordkant van Zwolle. Breezicht is een wijk met ambitie. Vooral de openbare ruimte is anders dan andere delen van Stadshagen. Er is meer ruimte voor water en groen. Ook wordt deze wijk gasloos.

In Breezicht Duinen hebben we 30 woningen gebouwd. De woningen hebben allemaal 3 slaapkamers en een zolder. 1 van de hoekwoningen is een WMO-woning. Een WMO-woning is een aangepaste woning.

Nul op de Meter (NOM) 
Deze woningen zijn Nul op de Meter, ook wel NOM genoemd. Dat betekent dat de woningen zeer energiezuinig zijn.
Er zijn energiebesparende maatregelen genomen, zoals vloer-, spouw- en dakisolatie. Ook zijn de woningen luchtdicht. Maar ook hebben de woningen energieopwekkende voorzieningen zoals zonnepanelen. Zo wordt er net zoveel energie opgewekt als dat er gemiddeld verbruikt wordt. Denk aan gebruik voor verwarming, warm water en huishoudelijk verbruik. Bij gemiddeld verbruik heeft u in de toekomst geen hoge energielasten. De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en vloerverwarming. We bouwen gasloos. Dit helpt bij het verbeteren van het milieu.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
De EPV is een bedrag dat u als huurder aan ons betaalt voor uw energiezuinige woning. Deze vergoeding mogen wij vragen voor de kosten die wij hiervoor maken. U krijgt hiervoor een comfortabele en duurzame woning. Voor het afgesproken bedrag krijgt u de garantie dat de woning een bepaalde hoeveelheid stroom verbruikt en opwekt. De vergoeding bepalen wij op basis van oppervlakte van de woning. Het bedrag is vastgesteld op € 87,00 per maand. Klik hier voor meer informatie.

Informatie gebruik woning
Als u een woning krijgt toegewezen, krijgt u van Woonsupportplus meer informatie over het gebruik van de woning. Dit helpt u bij de aanschaf van spullen voor uw woning. Op deze manier maakt u zo goed mogelijk gebruik van de woning. Dit heeft een positieve invloed op uw elektraverbruik.

Zelfaangebrachte voorzieningen
Zelfaangebrachte voorzieningen zoals een aanbouw, zijn niet mogelijk. Dit vanwege de eisen die gesteld worden aan een NOM-woning.

Einde bouw
De woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Verhuurinformatie

Alle woningen zijn opgeleverd.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie