Zwolle: Kastanjetuin

De Kastanjetuin ligt aan de rand van Stadshagen in het buitengebied van Zwolle. Stadshagen kun je zien als een stad op zich. Met een winkelcentrum, de huisarts en apotheek op loopafstand van de Kastanjetuin. Ook sportscholen, een zwembad en andere mogelijkheden om te sporten zijn in de buurt. Je woont in Zwolle, maar het voelt ook alsof je buiten woont. Tegenover de Kastanjetuin ligt Park de Stadshoeve. Dit is een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Stadshagen. Het NS station Stadshagen, de bushalte en de snelweg zijn dichtbij.
De omgeving met de Milligerplas en de vele wandelgebieden maken het voor natuurliefhebbers ook erg interessant.

Waaranders
De Kastanjetuin is een Waaranders-project van Ter Steege Bouw Vastgoed in samenwerking met Cittanova. Het concept Waaranders betekent kleinschalige buurtschappen. Zorg en wonen gaan samen in dit project. Hier worden voorzieningen en ruimten met elkaar gedeeld. Voor meer informatie: www.waaranderswonen.nl.

Hoe ziet het project eruit?
De woningen zijn in november 2021 opgeleverd. We hebben 11 woningen en 21 appartementen gebouwd. In dit project zijn ook 18 koopwoningen gebouwd. Voor de bouwstijl van de Kastanjetuin hebben we inspiratie gehaald uit het boerenerf. De boerderij die er in de 19e eeuw werd gebouwd, staat er nu niet meer. De kastanjeboom die in 1878 geplant is om het huwelijk van de bewoners van de boerderij te bezegelen, staat er nog wel. Deze blijft ook staan. De kastanjeboom staat symbool voor het nieuwe buurtschap.

Voor wie zijn de woningen bedoeld?
De woningen zijn voor alle leeftijden. Wel geven we voorrang aan woningzoekenden vanaf 55 jaar.
Het project is voor huurders die trots zijn op deze mooie woonomgeving en er goed voor willen zorgen. En oog hebben voor hun buren. Elkaar ontmoeten is een belangrijk onderdeel van het wonen in de Kastanjetuin.

Hoe zien de woningen eruit?
De woningen hebben 2 slaapkamers. 1 ervan is op de begane grond. Ook de badkamer is op de begane grond. De woningen hebben allemaal een eigen parkeerplaats.

Voor wie zijn de appartementen bedoeld?
De appartementen verhuren wij aan de JP van den Bent stichting. In de appartementen wonen 18 bewoners die ondersteund worden door de JP van den Bent stichting. Als stichting ondersteunen zij mensen bij hun leven. De andere 3 appartementen op de begane grond zijn er voor logeren en buitenschoolse opvang (BSO). Voor meer informatie: www.jpvandenbent.nl/locaties/niers/

Gezamenlijk bezit
De woningen en appartementen liggen aan een mandelig terrein. Dit betekent dat het gezamenlijk bezit is. Het beheer en onderhoud van het terrein is in handen van een stichting en een externe beheerder. Alle eigenaren zitten in de stichting, dus wij ook. Huurders kunnen via een huurdersvertegenwoordiging (bijvoorbeeld bewonerscommissie) wensen en adviezen aan ons doorgeven.

Duurzaamheid
De woningen zijn zeer energiezuinig. Naast goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie worden er op de daken zonnepanelen geplaatst.

Installaties
De woningen zijn gasloos en hebben een all electric-warmtepomp. Een all-electric warmtepomp verwarmt de woning en het water zonder het gebruik van gas.
In de woningen is mechanische ventilatie aanwezig. 

Verhuurinformatie

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie