DeltaWonen in 2023: mooie resultaten maar zorgen over aantal woningzoekenden

Het jaar 2023 was een intensieve periode voor deltaWonen; we professionaliseerden verder en behaalden mooie resultaten, waaronder lovende beoordelingen van huurders, medewerkers en samenwerkingspartners. Financieel staat deltaWonen er sterk voor en worden we gezien als betrouwbare en professionele partner. Maar ondanks de vooruitgang op het gebied van CO2-reductie, verduurzaming en inclusiviteit, blijft de beperkte groei in het woningaanbod een zorgpunt. Dit en meer valt te lezen in het jaarverslag dat we deze week publiceerden.

Zorg over de woningmarkt

De wachtlijst voor woningzoekenden groeide in 2023 in het hele land. Zo ook in de gemeentes Zwolle, Kampen en Oldebroek, het verzorgingsgebied van deltaWonen. DeltaWonen zet zich al jaren actief in om woningen te bouwen, om ervoor te zorgen dat er meer mensen kunnen wonen in de bestaande woningvoorraad en om doorstroom te bevorderen. Ondanks onze inspanningen, houden we zorg over de huidige stand van zaken op de woningmarkt. DeltaWonen zoekt hiervoor actief naar oplossingen en samenwerking met andere partijen.

Ruimte voor geluk: waarde en zingeving toevoegen

In 2023 werkte deltaWonen aan een nieuwe versie van haar strategisch koersdocument, met de titel ‘Ruimte voor geluk’. Het is gericht op het toevoegen van waarde voor huurders en medewerkers. Door uitgebreid onderzoek naar de wensen van (potentiële) huurders en door ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, scoorde deltaWonen hoog op klanttevredenheid en medewerkersgeluk. Met samenwerking in de regio werden in 2023 resultaten behaald die bijdroegen aan het geluk van huurders en medewerkers. De organisatie wil in 2024 nog meer waarde toevoegen aan haar werkgebied en maakt dit actief onderdeel van haar beleid en haar projecten.

Het hele jaarverslag van deltaWonen leest u hier