reactie op krantenartikel dd 29 maart

Op 29 maart verscheen een artikel in de krant over deltaWonen naar aanleiding van het rapport van het Huis voor Klokkenluiders (28 maart) en het vertrek van de oud voorzitter van de raad van commissarissen (de heer Ten Doeschate) in 2015. Er worden in het artikel 2 dingen benoemd, waarop wij een toelichting willen geven.

In 2015 heeft de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen aandacht gevraagd voor de uitgaven met een bedrijfscreditcard over 2014 en facturatie van de vergoeding van de commissarissen. Wij vonden en vinden het terecht dat de voorzitter dit heeft aangekaart. Daarom gaven wij een onafhankelijk onderzoeksbureau opdracht om dit te onderzoeken. Dit heeft geleid tot een correctie van € 382,- en aangescherpte procedures voor tijdige en zorgvuldige controle (lees hier de alinea uit ons jaarverslag 2015))

In diezelfde tijd speelde er verschil van inzicht tussen dezelfde voorzitter van de raad van commissarissen, en de commissarissen  van deltaWonen. Dit ging over gedrag en stijl van sturing geven. Voor deltaWonen was de samenwerking onhoudbaar. Dit heeft geleid tot het vertrek van de voorzitter.

Wat deltaWonen betreft zijn dit 2 losstaande zaken die niet aan elkaar gekoppeld zijn.  Het Huis voor Klokkenluiders is van mening dat dit verband er wel is en dat daarmee de toenmalige voorzitter benadeeld is. (lees hier het rapport van het Huis van de Klokkenluiders). DeltaWonen heeft haar zienswijze kenbaar gemaakt bij Huis voor Klokkenluiders.